ЗакускиХолодні закуски

Холодець з яловичого язика з горошком

Відмінна закуска для святкового столу, добре поєднується з гарячими стравами та алкогольними напоями.

Інгредієнти:

  • Вода 3 літри
  • Яловичий язик 1.3 кілограми
  • Морква 1 штука
  • Цибуля ріпчаста 1 штука
  • Зелений горошок консервований 5 столових ложок
  • Желатин 50 грамів
  • Перець духмяний горошком 4-5 штук
  • Лавровий лист 3 штуки
  • Сіль

Приготування:

  1. Язик промити, очистити за допомогою ножа.
  2. Залити м’ясо холодною водою, довести до кипіння, варити три або чотири хвилини.
  3. Поміняти воду в каструлі, варити язик три години під кришкою з лавровим листом і перцем-горошком.
  4. Піну в процесі приготування знімати.
  5. Цибулю і моркву очистити, додати в бульйон за півгодини до закінчення варіння.
  6. Язик вийняти, перекласти в холодну воду, зняти шкіру.
  7. Бульйон процідити, розчинити в ньому желатин, посолити за смаком.
  8. Готове м’ясо нарізати скибочками середньої товщини, розкласти їх у форми.
  9. Прикрасити консервованим горошком, шматочками вареної моркви.
  10. Налити в формочки бульйон, поставити їх в холод.

Порада

За бажанням в блюдо можна додати зерна консервованої кукурудзи, зелень.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: М’ясний торт з сирним кремом

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close