ЗакускиХолодні закуски

Холодець з свинини і яловичини

Смачний, ароматний, ніжний … Без хорошого холодцю не обходиться жодне ситне застілля. За цим рецептом виходить відмінний холодець. Секрет простий — довге варіння бульйону. А від вас лише терпіння і найпростіші маніпуляції.

Інгредієнти:

  • Свинячі ніжки 1 кілограм
  • Яловичина на кістці 1-1,2 кілограма
  • Морква 300 грамів (3 штуки)
  • Цибуля ріпчаста 300 грамів (3 штуки)
  • Часник 3 зубчики
  • Перець запашний горошок 5-7 штук
  • Лавровий лист 3 штуки
  • Сіль за смаком

Приготування:

  1. Свинячі ніжки ретельно промиваємо і кладемо у велику каструлю. Заливаємо 3 літрами води. Ставимо на нагрівання.
  2. Варимо під кришкою на мінімальному вогні протягом 5 годин.
  3. Періодично знімаємо шумівкою пінку. Води не підливати.
  4. Промиваємо яловичину. Кладемо в каструлю до свинячих ніжок і продовжуємо варити ще 3 години.
  5. Очищаємо цибулю і крупно нарізаємо.
  6. Моркву очищаємо і нарізаємо кружечками.
  7. У каструлю кладемо цибулю, моркву і перець горошком. Солимо. Варимо ще 1 годину.
  8. Додаємо лавровий лист і варимо 15 хвилин.
  9. М’ясо виймаємо. Бульйон проціджуємо через дрібне сито або марлю. Даємо охолонути.
  10. Часник очищаємо і дрібно рубаємо.
  11. М’ясо нарізаємо невеликими довільними шматочками.
  12. М’ясо викладаємо в контейнери або форми.
  13. На м’ясо викладаємо порубаний часник.
  14. Заливаємо бульйоном. Відправляємо в холодильник на кілька годин для застигання.
  15. Холодець готовий. За бажанням подаємо з гірчицею або хріном.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Холодець з яловичого язика з горошком

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close