ЗакускиСендвічі і бутерброди

Грінки з яєчнею і сиром

Коли звичайні бутерброди набридли й хочеться урізноманітнити ранкове меню, спробуйте грінки з яєчнею і сиром. Це відмінний варіант для збалансованого сніданку, блюдо “Два в одному” – гарячий бутерброд і яєчня одночасно. Мінімум інгредієнтів і зусиль, а ефектний сніданок гарантовано!

Інгредієнти:

  • Хліб житній 2 скибочки
  • Яйця 2 штуки
  • Сир твердий 30 грамів
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Масло вершкове (для смаження) 30 грамів

Приготування:

  1. Підготуйте всі необхідні інгредієнти. З вказаної кількості продуктів вийде одна дуже ситна порція.
  2. У центрі кожної скибочки хліба для тостів за допомогою круглої формочки або склянки виріжте кружечки.
  3. У сковороді на середньому вогні розтопіть шматочок вершкового масла і викладіть на сковороду дві підготовлені хлібні “рамочки”.
  4. Відразу ж в поглиблення в скибочках хліба розбийте по яйцю.
  5. Посоліть яйця і поперчіть.
  6. Смажте яєчню в хлібі на середньому вогні, поки низ яєчні не схопиться, але не перетримаєте – 2 хвилин буде достатньо.
  7. Сир наріжте тонкими пластинками. Для цього зручно використовувати чистку для овочів.
  8. Викладіть пластинки сиру на кожну грінку, закриваючи всю поверхню шматочків хліба.
  9. Накрийте сковороду кришкою і дочекайтеся, поки сир почне плавитися (секунд 20).
  10. Потім складіть шматочки хліба один на одного так, щоб сир опинився всередині. Підсмажте грінку ще по 30 секунд з кожної сторони, щоб сир остаточно розплавився і перетворив два шматочки хліба в один цілісний бутерброд.
  11. Ось і все, ситний і дуже смачний смажений бутерброд з яєчнею і сиром готовий.
  12. Подавайте грінку з сиром і яєчнею відразу після приготування.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Міні-сендвічі з яєчним салатом

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close