АмериканськаЗакускиКухні світуСоуси і приправи

Гострий дип-соус Суккоташ

Цей легкий і повітряний дип-соус готується на основі традиційного американського салату Суккоташ.

Його основні інгредієнти — квасоля, кукурудза, помідори, солодкі перці й зелень. Для приготування дипу відварена Лімська квасоля подрібнюється в кухонному комбайні разом з печеними перцями й смаженою цибулею до однорідної консистенції. А інша частина інгредієнтів — помідори, петрушка і кукурудзяні зерна — додаються в дип шматочками, які будуть приємно контрастувати з бархатистою текстурою основи й додасть більше соковитості.

У рецепті можна використовувати заморожену квасолю і кукурудзу і консервовані печені перці й в будь-який час року насолоджуватися літнім смаком цієї закуски.

Інгредієнти:

  • Замороженої лімської квасолі 280 грамів
  • Оливкової олії 4 столових ложки
  • 1 невелика цибулина, нарізана кубиками (приблизно 1 стакан)
  • 1 стручок халапеньо, нарізаний дрібними кубиками (за бажанням зчистіть насіння)
  • Часнику 2 зубчики, подрібнених
  • Крупно нарізаних консервованих солодких перців 0,5 стакана
  • Яблучного оцту 2 столові ложки + додатково за смаком
  • 1 помідора Сливка, нарізана дрібними кубиками
  • 1 качан білої або жовтої кукурудзи, зріжте зерна
  • Крупно порубаного листя петрушки 1 столова ложка
  • Для подачі: печені чіпси з кукурудзяної тортильї, нарізані огірки, морква і / або редис

Приготування:

  1. У каструлі доведіть воду до кипіння. Додайте Лімську квасолю і варіть, не накриваючи, поки вона не стане дуже м’якою, близько 10 хвилин. Злийте воду і злегка остудіть.
  2. У великій сковороді на помірно сильному вогні нагрівайте 2 столові ложки оливкової олії.
  3. Додайте цибулю й 1/4 чайної ложки солі й смажте, не накриваючи, поки вона злегка не зготується, 8-10 хвилин. Додайте халапеньо і часник і смажте, поки перець не стане м’яким, 4-6 хвилин. Зніміть з вогню і вмішайте квасолю і перці. Злегка остудіть суміш.
  4. Покладіть овочеву суміш в кухонний комбайн разом з 1 столовою ложкою оливкової олії, що залишилась, 2 столові ложки води, оцтом і 0,5 чайної ложки солі. Подрібніть до отримання однорідної маси, за потреби зіскрібаючи суміш зі стінок чаші. Додайте більше оцту за смаком.
  5. Перекладіть соус в невелику миску. Акуратно змішайте в невеликій мисці помідор, кукурудзу, 1 столову ложку оливкової олії, і 1/4 чайної ложки солі.
  6. Прямо перед подачею на стіл вмішайте в томатно-кукурудзяну суміш петрушку і викладіть її шумівкою на поверхню соусу.
  7. Подавайте з чіпсами й овочами для умочування.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Тапенад з оливок

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close