ЗакускиСендвічі і бутерброди

Гарячі бутерброди з броколі

Соковита і хрустка капуста броколі — чудовий інгредієнт для корисного гарячого бутерброда. Для приготування використовуються і суцвіття, і м’ясисті стебла. Спочатку броколі трохи пропарюють, а потім обсмажуються пару хвилин на сковороді в пряній оливковій олії з часником. Змішайте її з тертим сиром пекоріно і лимонною цедрою, викладіть на скибочки хліба, накрийте сиром проволоне і підсмажте в духовці, поки сир не розплавиться. Бутерброди виходять дуже ситними, тягучими, соковитими й наповненими яскравими смаками сиру, часнику і лимонної цедри.

Не забудьте поділитися з іншими або хоча б приховати докази, якщо ви вирішили насолодитися поодинці!

Інгредієнти:

  • Броколі 450 грамів
  • Оливкової олії 2 столові ложки
  • Часнику 3 зубчики, подрібнених
  • Пластівці червоного перцю, за смаком
  • Дрібно натерта цедра і сік половини лимона
  • Дрібно натертого твердого сиру пекоріно-романо 0,5 стакана
  • Хіба 8 скибочок
  • 8 тонких скибочок сиру проволоне

Приготування:

  1. В броколі спочатку очистіть стебла овочечисткою, щоб вони рівномірно зварилися, а потім наріжте великими шматками.
  2. Налийте приблизно 2,5 см солоної води у великий сотейник і доведіть до кипіння.
  3. Додайте броколі й накрийте кришкою; пропарте протягом 2 хвилин. Злийте всю воду й обсушіть броколі на паперових рушниках, віджимаючи якомога більше води.
  4. Наріжте невеликими шматочками, приблизно по 1 см.
  5. Протріть сотейник насухо і нагрійте на середньому вогні.
  6. Додайте оливкову олію і нагрійте її протягом хвилини.
  7. Додайте часник і пластівці червоного перцю і смажте, поки часник не почне підрум’янюватися, близько 1 хвилини.
  8. Додайте броколі й смажте ще 1-2 хвилини, підсолити за смаком. Перекладіть суміш в миску і додайте цедру і сік лимона, сир пекоріно, сіль і перець за смаком.
  9. Розігрійте духовку в режимі гриля. Розкладіть скибочки хліба на деку і злегка підсмажте з обох сторін.
  10. Викладіть суміш з броколі на кожен шматок хліба, покладіть на нього скибочку проволоне і поставте в духовку смажитися, поки сир не розтане і не почне пускати пузирі. Відразу ж їжте.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Бутерброди з авокадо і сьомгою

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close