ЗакускиСалати

Французький салат з селерою

Французький салат з селерою хороший як самостійне блюдо, так і як гарнір до риби. Готується він швидко і з простих інгредієнтів. Попри те, що до складу входять фрукти, це не десертний салат, адже заправляти ми його будемо французьким соусом — майонезом.

Інгредієнти:

  • Селера 1 стебло
  • Яблуко 1 штука
  • Банан 1 штука
  • Майонез 2 столові ложки
  • Салат латук 2 листки

Приготування:

  1. Стебло селери помиємо і почистимо. Обов’язково потрібно зчищати шкірку і ребра жорсткості із зовнішнього боку стебла. Тоді селера стане ніжною і соковитою. Чистити зручніше економкою, але можна і просто ножем.
  2. Наріжемо селеру скибочками завтовшки 3 мм під кутом 45 градусів.
  3. Помиємо і почистимо від шкірки яблуко. Розріжемо на четвертинки й вичистимо серцевину. Потім розріжемо кожну четвертинку уздовж навпіл і кожну частину наріжемо скибочками завтовшки 3 мм під кутом 45 градусів, як і селеру. Яблука має бути трохи більше, ніж селери або однакова кількість.
  4. Банан вибираємо в магазині міцненький, він не повинен бути сильно стиглим. Інакше при перемішуванні він перетвориться в кашу. Банан миємо і чистимо. Розрізаємо вздовж навпіл і потім нарізаємо півкільцями товщиною 4 мм, скибочками, схожими на скибочки вже нарізаних селери і яблука.
  5. Заправляємо двома столовими ложками майонезу й акуратно перемішуємо.
  6. Беремо два листи салату, миємо й обсушуємо. Складаємо листя один на одного і звертаємо трубочкою. Нарізаємо під кутом 45 градусів вузенькою соломкою шириною 1 мм.
  7. У глибоку тарілку викладаємо посередині гіркою наш салат. По краю прикрашаємо нарізаним салатним листям.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Салат з печериць з помідорами й цибулею

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close