ЗакускиМ'ясні закускиХолодні закуски

Форшмак по-одеськи

Готуємо форшмак по-одеськи зі слабосоленого оселедця і соковитого зеленого яблука.

Кажуть, що приготувати справжній форшмак, може тільки єврейська господиня, а для того, щоб приготувати форшмак по-одеськи потрібно народитися на узбережжі Чорного моря.

Насправді, приготувати цю смачну закуску не потрібно великої праці, але важливо при цьому, вибрати якісні продукти.

Ідеально — готувати зі свіжого оселедця власного засолу.

Подавати закуску найкраще з чорним хлібом або грінками.

Інгредієнти:

  • Оселедець малосольний 400 грамів
  • Біла булка 100 грамів
  • Яблуко 1 штука
  • Яйця курячі 2 штуки
  • Горіхи волоські 50 грамів
  • Цибуля ріпчаста червона 1 штука
  • Молоко 50 мілілітрів
  • Лимон 0,5 штуки
  • Вершкове масло 60 грамів
  • Чорний перець мелений 1 щіпка

Приготування:

  1. Цибулину очистити, нарізати й залити лимонним соком.
  2. Курячі яйця зварити круто, остудити й очистити.
  3. З білої булочки зрізати скоринку і замочити в молоці.
  4. Волоські горіхи прожарити на сковороді й дати їм охолонути.
  5. Яблуко очистити від шкірки й насіння, скропити лимонним соком.
  6. Оселедець очистити від шкірки й кісток.
  7. На м’ясорубці встановити насадку з найменшими отворами. Пропустити через м’ясорубку всі інгредієнти.
  8. Вершкове масло розтопити й полити їм готовий форшмак. Поперчити за смаком.

В Одесі форшмак заведено подавати на шматочках підсмаженого чорного хліба.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Оселедець під шубою в лаваші

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close