Гарячі закускиЗакуски

Фаршировані шампіньйони, запечені в духовці

Печериці портобелло відрізняються великими красивими капелюшками, які знизу добре розкриті. Завдяки їм цей вид грибів часто використовується для запікання з начинкою, що робить їх відмінним інгредієнтом для ненудних закусок. Більш того, портобелло володіють насиченим ароматом щойно зібраних в лісі грибів, а при приготуванні їх аромат розкривається ще сильніше. Для цієї закуски виберіть найбільші капелюшки печериць і спустошіть їх, зрізавши ніжки й всі пластинки, щоб в капелюшок помістився хороша скибочка моцарели. Посипте топінгом з панірувальних сухарів і запечіть в духовці. Тоді гриби покриються хрусткою скоринкою, під якою буде розплавлений і тягучий сир.

Інгредієнти:

  • 12 великих печериць портобелло, ніжки й пластинки зріжте
  • Бальзамічного оцту 6 столових ложок
  • Оливкової олії 0,5 стакана, розділіть
  • Морська сіль, бажано сіра, і мелений чорний перець
  • Свіжих хлібних крихт 1 стакан
  • Тертого пармезану 1 стакан
  • Нарізаного листя петрушки 4 столові ложки
  • Нарізаного листя базиліка 4 столові ложки
  • 12 скибочок (товщиною 1 см) моцарели, приблизно 30-40 грамів 1 скибочка

Приготування:

  1. Розігрійте духовку до 220 °C.
  2. Змішайте гриби з бальзамічним оцтом, 1/4 стакана оливкової олії, сірою сіллю і перцем за смаком. Розкладіть гриби на деку і смажте в духовці близько 10 хвилин. Дістаньте з духовки й дайте охолонути до кімнатної температури.
  3. Поки гриби остигають, змішайте разом хлібні крихти, пармезан, зелень і 1/4 стакана оливкової олії, що залишилася.
  4. Покладіть 1 скибочку (або 2 скибочки, якщо гриби великі) моцарели в капелюшок кожного гриба. Розподіліть рівномірно зверху суміш з хлібних крихт із зеленню і сиром і поставте в духовку. Підсмажте в духовці протягом 5-6 хвилин або, поки моцарела не розплавиться, а топінг не стане золотисто-коричневим.
  5. Подавайте гриби гарячими або кімнатної температури й насолоджуйтеся.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Закуска з баклажанів і спаржі

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close