ЗакускиХолодні закуски

Фаршировані перці з легкою начинкою

Начинка для перців стане легшою і дієтичною, якщо в приготуванні використовувати пісний яловичий фарш навпіл з коричневою сочевицею. Вона так само багата білком, як і м’ясо, і плюс до всього наповнить блюдо клітковиною.

Обсмажте фарш зі спеціями на сковороді, додавши томатну пасту, вмішавши сиру сочевицю і рис і наповніть сумішшю великі солодкі перці. Потім перці тушкуються в духовці до готовності, а з рідини, в якій вони тушкувалися, вийде чудовий соус.

Перці виходять дуже ситними й водночас низькокалорійними. А їх пряний смак і аромат цікаво доповнюють легкі нотки кориці.

Інгредієнти:

  • 4 солодких перці будь-яких кольорів
  • Яловичого фаршу жирністю 10% 220 грамів
  • Оливкової олії 4 чайні ложки
  • Часнику 2 зубчики, дрібно порубаних
  • 1 невелика цибулина, нарізана
  • Сушеного орегано 1 чайна ложка
  • Меленої кориці 0,5 чайної ложки
  • Меленої зіри 0,5 чайної ложки
  • Томатної пасти 2 столові ложки
  • Слабосоленого курячого бульйону 1 стакан
  • Довгозернистого білого рису 0,5 стакана
  • Коричневої сочевиці 1/3 стакана
  • Порубаного кропу, петрушки 1 столова ложка або 1/4 чайної ложки сушеної м’яти

Приготування:

  1. Розігрійте духовку до 200 °C.
  2. Зріжте верхівки з кожного перцю, відкладіть їх і дістаньте з перців насіння з внутрішніми перегородками.
  3. Посипте всередині дрібкою солі й дрібкою чорного перцю.
  4. У великій сковороді з антипригарним покриттям на середньому вогні нагрівайте 1 чайну ложку оливкової олії й додайте часник і цибулю. Смажте до м’якості 3 хвилини, а потім додайте яловичий фарш, орегано, корицю і зіру. Смажте, розбиваючи шматки фаршу дерев’яною ложкою, поки він весь не потемніє.
  5. Вмішайте 1 столову ложку томатної пасти й перемішайте, поки вона не покриє фарш і злегка не потемніє.
  6. Вмішайте бульйон, рис і сочевицю. Зніміть з вогню і відставте, поки рідина не вбереться і суміш трохи не охолоне.
  7. Додайте 0,5 чайної ложки солі й 1/4 чайної ложки чорного перцю.
  8. Рівномірно розкладіть начинку по перцях і накрийте зрізаними верхівками.
  9. Поставте перці вертикально в невелику форму для випічки розміром 20 см.
  10. Змішайте 1,5 стакана води 1 столову ложку томатної пасти, що залишилася і оливковою олією.
  11. Налийте в форму навколо перців.
  12. Щільно накрийте фольгою і випікайте, поки перець не стане м’яким, а рис і сочевиця не будуть готові, приблизно 1 годину 15 хвилин.
  13. Акуратно перекладіть перці на блюдо сервірування і перелийте рідину в сковороду з антипригарним покриттям. Варіть на сильному вогні, поки соус не загусне і не випарується до обсягу приблизно 0,5 стакана.
  14. Зніміть з вогню і додайте кріп. Посоліть і поперчіть за смаком.
    Подавайте соус з фаршированим перцем.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Рулет з лаваша зі шпротами

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close