Гарячі закускиЗакуски

Фаршировані печериці з шинкою

Готуємо фаршировані шампіньйони з шинкою і сиром.

Печериці популярний продукт, але приготовані по-особливому вони заграють новими фарбами на вашому столі. Ці гриби часто використовують в салатах, а ще їх можна начиняти різними начинками й запікати, що ми сьогодні й зробимо.

Нюанси приготування:

  • Печериці вибирайте великі, які тільки знайдете.
  • Замість шинки підійде копчене м’ясо, відварене куряче філе, креветки, перепелині яйця або взагалі відмовтеся від шинки й закуска буде пісною.
  • Вибирайте петрушку, кріп погано поєднується з цією стравою.
  • Сир можна використовувати будь-яких твердих сортів, краще звичайно пікантний, не солодкий.

Інгредієнти:

  • Печериці великі 6 штук
  • Шинка 120 грамів
  • Цибуля ріпчаста 1 штука
  • Сметана 2 столові ложки
  • Зелень петрушки 1 пучок
  • Сир твердий 70 грамів
  • Сіль 2 щіпки
  • Чорний мелений перець 1 щіпка
  • Рослинна олія 1 столова ложка

Приготування:

  1. Відокремити капелюшки у печериць.
  2. Ніжки грибів дрібно порізати.
  3. Надіслати на сковорідку, попередньо наливши соняшникової олії 1 столову ложку. Тушкувати при закритій кришці 5 хвилин, поки не з’явиться рідина.
  4. Нарізати цибулю дрібними кубиками.
  5. Нарізати кубиками шинку.
  6. Коли гриби пустять сік, додати до них цибулю і шинку, обсмажити на середньому вогні хвилин 7-8 до зарум’янювання цибулі.
  7. Додати дрібно посічену зелень, сметану, перемішати й тушкувати ще 2-3 хвилини. Все, начинка готова!
  8. За допомогою чайної ложки викладаємо начинку в кожен капелюшок грибів і потім ставимо їх у форму для випікання.
  9. Кожен гриб посипати дрібно натертим сиром. На дно форми налити 3 столові ложки води.
  10. Випікати печериці в розігрітій духовці при 175 ºС 25 хвилин, поки сир не набуде рум’яної скоринки.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Цибулеві кільця в стилі стейк-хаус

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close