ЗакускиЗакуски з овочів

Фарширована картопля з начинкою з баклажанної ікри

Баклажани чудово поєднуються не тільки з томатами, але і з картоплею. Родзинкою цього рецепта з французьким відтінком став крем-фреш, молочний продукт, який виготовляють і активно застосовують у Франції й Бельгії. Іноді його ще називають французькою сметаною, і, дійсно, ці продукти схожі не тільки зовні, але і за технологією виробництва, хоча є і суттєві відмінності в їх властивостях. Так, наприклад, кулінари не радять замінювати крем-фреш сметаною, якщо блюдо треба піддавати тепловій обробці.

Час: 1 година 55 хвилин
Складність: легко
Порцій: 4

Інгредієнти:

  • 8 міні-картоплин (близько 350 грамів) з червоною шкіркою, розрізаних навпіл
  • 1 баклажан (400 – 500 грамів)
  • 8 неочищених зубчиків часнику
  • Оливкової олії 6 столових ложок, додатково трохи для листів
  • Копченої паприки 1/2 чайної ложки

Цедра:

  • 1/2 лимона
  • Лимонного соку 2 столові ложки
  • Свіжої петрушки 3/4 стакана
  • Листя свіжої м’яти 1/4 стакана
  • 1 маленька цибулина-шалот, дрібно порізана
  • 1 середній томат сливка, дрібно порізаний
  • Крем-фрешу 3 столові ложки
  • Зерна чорного кунжуту для прикраси блюда

Приготування:

  1. Духовку нагрійте до 200 ° С. Встановіть на деко грати для охолодження.
  2. Баклажан розрізати уздовж на дві половини, зробіть в м’якоті три довгих надрізи: один посередині й два по боках (акуратно, щоб не пошкодити шкірку). Посоліть баклажан, викладіть на решітку зрізом вниз і залиште на 30 хвилин, щоб стекла рідина.
  3. Переверніть баклажани, перекладіть на охолоджуючі грати. Обсушити половинки баклажанів паперовим рушником, зберіть рідину з таці. Баклажан наріжте кубиками (шматочки по 2,5 см) і розмістіть на деку.
  4. Зубчики неочищеного часнику розкладіть разом з баклажаном. Збризніть 3 столовими ложками оливкової олії. Рівномірно приправте копченою паприкою, сіллю і перцем. Продовжуйте смажити, поки баклажани не підрум’яняться і не стануть м’якими, близько 30 хвилин. Охолодіть.
  5. Збільште температуру духовки до 220 ° С. Деко для запікання злегка змастіть рослинною олією. У середній мисці змішайте картоплю з 1 столовою ложкою оливкової олії, 1/2 чайної ложки солі й перцем. Викладіть картоплю на деко зрізом вниз і запікайте до м’якості, 13-15 хвилин. Охолодіть.
  6. Перекладіть охолоджені баклажани в кухонний комбайн. Додайте запечений часник, видавивши його зі шкірки. Покладіть до баклажанів лимонну цедру і сік, петрушку, м’яту і решту 2 столові ложки оливкової олії. Зробіть однорідне пюре. Додайте цибулю-шалот і томат і перемішайте. Приправте сіллю і перцем за смаком.
  7. В кожній половинці картоплини зробіть поглиблення ножем для овочів або маленькою ложкою. Наповніть картоплю баклажанною ікрою, зверху покладіть крем-фреш і посипте щіпкою чорного кунжуту.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Закуска з баклажанів з хумусом

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close