ЗакускиСоуси і приправи

Домашній соус тартар для риби

Соус Тартар — один з найпопулярніших французьких соусів. Нерідко зустрінеш його на прилавках магазинів, але покупний варіант має вже не той смак, як класичний, все-таки для збільшення терміну придатності можуть застосовувати консерванти. Тому приготуємо домашній соус тартар для риби.

Продукти для соусу знадобляться найпростіші: варені яєчні жовтки, рослинна олія, гірчиця, лимонний сік і зелень з маринованими огірками. Тартар стане кращим доповненням до салатів, м’яса й особливо до рибних страв, обов’язково спробуйте його зі свіжими або запеченими овочами, наприклад, картоплею.

Інгредієнти:

  • Варені яєчні жовтки 2 штуки
  • Лимонний сік 1 столова ложка
  • Гірчиця 1 столова ложка
  • Мариновані огірки 1 штука
  • Кріп 2 гілочки
  • Петрушка 2 гілочки
  • Рослинна олія 30 грамів
  • Сіль 2 грами
  • Чорний мелений перець 2 грами

Приготування:

  1. Варені яєчні жовтки натерти на самій дрібній тертці або розтерти виделкою.
  2. Додати гірчицю і продовжувати вимішувати до однорідності.
  3. Влити олію і почати злегка збивати віночком, щоб соус почав світлішати.
  4. Видавити трохи лимонного соку і соус ще трохи посвітлішає від кислоти. Збивати більш енергійно, щоб соус став ніжним і легким.
  5. Дрібно накришити свіжу зелень і маринований огірочок. Додати їх в соус і просто перемішати ложкою.
  6. Викласти готовий домашній соус тартар для риби в соусник.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Дип-соус з білої квасолі й капусти Кейл

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close