ЗакускиМ'ясні закуски

Буженина з індички в духовці

Готуємо буженину з індички в духовці.

Буженина хороша як для святкового столу, так і для щоденного вживання, наприклад для бутербродів.

У рецепті дано пропорції для не дуже гострої та солоної буженини, виходить практично дієтичне м’ясо. А тим, кому м’ясо здасться прісним раджу подавати його з гірчицею чи з хріном – вийде те, що потрібно!

Ще одним важливим моментом є вибір м’яса. Ніколи не беріть заморожене м’ясо на буженину. І намагайтеся знайти шматок більш менш рівний по довжині, щоб не було дуже тонкої частини.

Інгредієнти:

  • Філе індички 1 кілограм
  • Вода 1 літр
  • Сіль 4 столові ложки
  • Гірчиця 1 столова ложка
  • Соєвий соус 1 столова ложка
  • Паприка 2 чайні ложки
  • Перець чорний мелений 0,5 чайної ложки
  • Перець червоний мелений 0,5 чайної ложки
  • Прованські трави 1 чайна ложка
  • Олія рослинна 2 столові ложки
  • Часник 3 зубчики

Приготування:

  1. З води й солі приготувати розсіл. Воду потрібно використовувати холодну.
  2. Залити індичку розсолом і прибрати в холодильник на 2-3 години.
  3. Часник порізати тонкими смужками.
  4. Спеції, олію, соус і гірчицю змішати.
  5. Добре все перемішати до однорідного стану.
  6. Індичку вийняти з розсолу, обсушити паперовим рушником і нашпигувати часником.
    Для цього тонким ножем потрібно зробити глибокі надрізи й засунути часник.
  7. Обмазати м’ясо з усіх боків сумішшю спецій, накрити кришкою і прибрати в холодильник на 12 годин.
  8. Випікати індичку в розігрітій до 250 °C духовці при температурі 200 °C 30-35 хвилин. Тобто спочатку духовку розігріти, помістити туди індичку і зменшити температуру до 200 °C. Готовому м’ясу дати охолонути прямо в духовці.
  9. Подавати з гірчицею.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Домашнє в’ялене м’ясо з яловичини

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close