ЗакускиСендвічі і бутерброди

Бутерброд з авокадо і яйцем пашот

Готуємо бутерброд з авокадо і яйцем пашот.

Легкий, смачний, корисний і водночас ситний сніданок. Він забезпечить вас всім необхідним: білками, повільними вуглеводами та правильними жирами – це прекрасний початок дня!

Можливо когось відлякає від приготування цього рецепту яйце пашот, але не робіть поспішних висновків, я пропоную вашій увазі такий спосіб варіння яєць, при якому відмінний результат виходить завжди й у всіх.

Інгредієнти:

  • Цільнозерновий хліб 40 грамів
  • Авокадо 0,5 штуки
  • Яйце куряче 1 штука
  • Лимонний сік 0,5 чайної ложки
  • Оливкова олія 1 чайна ложка
  • Паприка копчена 1 щіпка
  • Насіння кунжуту 0,5 чайної ложки
  • Оцет столовий 9% 3 столові ложки
  • Перець мелений 1 щіпка
  • Сіль морська 1 щіпка

Приготування:

  1. Скибочку цільнозернового хліба підсмажити в тостері.
  2. Авокадо вимити, видалити кісточку й очистити від шкірки, нарізати довільно.
    Для одного бутерброда знадобиться половинка авокадо.
  3. Авокадо розім’яти за допомогою вилки. Скропити соком лимона, посолити, поперчити, додати паприку і чайну ложку оливкової олії першого віджиму.
  4. Насіння кунжуту злегка підрум’янити на сухій сковорідці й теж додати до пасти з авокадо, залишивши трохи для прикраси.
  5. Яйце акуратно, щоб не пошкодити жовток, розбити в невелику піалу.
  6. У невеликому сотейнику довести воду до кипіння, додати 3 столові ложки столового оцту і зняти сотейник з вогню. Коли процес кипіння припиниться, повернути сотейник на плиту і зробити вогонь мінімальним.
  7. Розмішати воду віночком щоб в середині сотейника утворилася воронка. Влити в цю воронку яйце. Як тільки білок збереться навколо жовтка, почати акуратно помішувати воду так, щоб яйце не прилипло до дна.
    Варити яйце 2 хвилини.
  8. Шумівкою вийняти готове яйце з сотейника і перемістити в місткість з холодною питною водою.
    Цей крок дозволить промити яйце від оцту і зупинити процес приготування.
    Промите яйце акуратно викласти на паперовий рушник, щоб видалити зайву воду.
  9. Збираємо бутерброд. На підсмажений хліб намазати пасту з авокадо, зверху помістити яйце пашот.
    Приправити яйце сіллю, перцем, кунжутним насінням, що залишилось.
  10. Перед подачею злегка надрізати яйце, щоб жовток міг витекти.
    Смачний і ситний бутерброд готовий.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Бутерброди з сьомгою і вершковим сиром на швидку руку

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close