Випічка і ДесертиНесолодка випічка

Заварне тісто

Це універсальне заварне тісто ідеально підходить для повітряної випічки – еклерів, профітролів, Гужеро.

Що таке заварне тісто?

Заварне тісто і його французька назва – pate a choux – може звучати лякаюче, але насправді його дуже просто приготувати. Тісто роблять на плиті з розтопленого вершкового масла з яйцями, потім видавлюють в різноманітних формах і випікають. В духовці тісто піднімається, а всередині залишається порожній простір, в яке так і проситься начинка.

Підготуйте інгредієнти

Вам знадобиться вершкове масло, сіль, борошно і яйця. Попередньо розбийте яйця в миску.

Увімкніть вогонь

Розтопити вершкове масло разом з сіллю і водою в сотейнику з високими бортами.

Додайте борошно

Коли масло розтопиться, додайте відразу всю муку, розмішуючи дерев’яною ложкою до однорідності. (Не переживайте: це тісто не боїться занадто довгого замішування!)

Слідкуйте за краями

Продовжуйте розмішувати, поки тісто не буде виглядати сухим і почне відходити від бортів сотейника.

Додайте яйця

Помістіть борошняну суміш в чашу стаціонарного міксера, щоб вона злегка охолола. Потім додайте яйця по одному, збиваючи після кожного разу. Зауважте: після кожного яйця тісто виглядає розірваним, але при змішуванні чарівним чином знову стає цілісним.

Помістіть в кондитерський мішок

Вмішайте всі яйця, викладіть готове тісто ложкою в кондитерський мішок з вашою улюбленою насадкою. За бажанням тісто можна притискати в мішку за допомогою скребка, щоб випустити можливі бульбашки повітря.

Видавлюйте тісто

Для еклерів видавіть короткі смуги тіста на деко, застелене пергаментним папером, повертаючи мішок в кінці кожної порції, щоб надати акуратну форму. Для круглої випічки видавіть тісто у вигляді кульок розміром з м’ячик для гольфу.

Випікайте

Помістіть в духовку і випікайте до пишності й золотистого кольору.

Додайте начинку

Готові вироби будуть сухими й практично порожніми всередині. Коли вони повністю охолонуть, в них можна додавати солодку або несолодку начинку: збиті вершки, заварний крем або мус з копченого лосося.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Пиріжки з м’ясом і цибулею

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close