Випічка і ДесертиТісто

Заварне дріжджове тісто

Рецепт для любителів смажених пиріжків — готуємо дріжджове тісто заварним способом. Завдяки заварці й досить пристойній кількості дріжджів швидкої дії формувати майбутні вироби можна відразу після замішування. Пиріжки з заварного тіста виходять надзвичайно повітряними, пухнастими й дуже м’якими.

Пшеничне борошно для цього дріжджового тіста беремо вищого сорту, а рослинну олію — рафіновану, тобто без запаху. Кількість дріжджів я навмисно скоротила (якщо порівнювати з багатьма іншими рецептами, які популярні в інтернеті), при цьому результат не постраждав. Кількість цукру можна злегка збільшити, якщо будете смажити пиріжки з солодкою начинкою.

Інгредієнти:

  • Вода 200 мілілітрів
  • Борошно пшеничне вищого ґатунку 3 столові ложки
  • Олія рослинна 3 столові ложки
  • Цукор 1 столова ложка
  • Кухонна сіль 1 чайна ложка

Основний заміс:

  • Борошно пшеничне вищого ґатунку 500 грамів
  • Вода 200 мілілітрів
  • Дріжджі швидкої дії 10 грамів

Приготування:

Для початку приготуємо заварку, яка допоможе дріжджовому тісту стати більш податливим і еластичним. У мисці змішуємо 3 столові ложки (близько 60 грамів) просіяного пшеничного борошна вищого ґатунку, 1 столову ложку (можна класти 2-3 для солодких пиріжків) цукру та 1 чайну ложку (без гірки) солі.
Наливаємо 3 столові ложки рослинної олії та перемішуємо.
Заливаємо вміст миски крутим окропом (200 мілілітрів).
За допомогою ручного віночка або міксером доводимо борошняну заварку до гладкості й однорідності. Потім залишаємо заварку остигати до теплого стану.
Коли заварка охолоне (а це станеться досить швидко), наливаємо до неї 200 мілілітрів ледь теплої води.
Ретельно все перемішуємо (віночком або міксером), щоб не залишилося грудочок.
500 грамів просіяного пшеничного борошна змішуємо з 10 грамами дріжджів.
Все ретельно перемішуємо і пересипаємо до заварної основи.
Вимішуємо дріжджове тісто руками, поки воно не стане повністю однорідним і гладким. Заварне дріжджове тісто виходить дуже ніжним, м’яким, трохи липкувате — його ні в якому разі не можна забивати борошном.
У мене з цієї партії тісту були смажені пиріжки з печінкою (15 штук): вони вийшли незвичайно повітряні, пухнасті й дуже м’які.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Листкове тісто швидкого приготування

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close