Випічка і ДесертиНесолодка випічка

Заливний пиріг з консервованою рибою і картоплею

Простий і смачний варіант заливного пирога, тісто для якого готується на молоці. Як начинку використовуємо — консервовану рибу і картоплю. Такий ситний і нескладний заливний пиріг з рибою і картоплею відмінно підійде для щільного перекусу в будь-який час дня.

Інгредієнти:

  • Тунець консервований (або інша риба) у власному соку 250 грамів
  • Картопля 1 штука
  • Цибуля ріпчаста 1 штука
  • Молоко 250 мілілітрів
  • Яйця 2 штуки
  • Борошно 220 грамів
  • Розпушувач 1 чайна ложка
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком

Приготування:

  1. Замість тунця можна використовувати будь-яку іншу консервовану рибу.
  2. З банки з консервованою рибою злити рідину.
  3. У миску розбити яйця і посолити.
  4. Влити до яєць молоко.
  5. Віночком збити яйця з молоком до однорідності.
  6. Просіяти до яєчно-молочної суміші борошно і розпушувач.
  7. Активно перемішати інгредієнти. Має вийти досить рідке тісто, як на оладки.
  8. Картоплю очистити й натерти на крупній тертці.
  9. Включити духовку для розігрівання до 180 градусів.
  10. Дно рознімної форми вистелити пергаментом. Залити в підготовлену форму половину тіста.
  11. Консервовану рибу розім’яти виделкою і викласти в форму на тісто. Поперчити.
  12. Поверх риби викласти шар картоплі. Посолити.
  13. Цибулину очистити й дрібно нарізати.
  14. Розподілити подрібнену цибулю поверх картоплі.
  15. Зверху залити частиною тіста, що залишилось.
  16. Випікати заливний пиріг з консервованою рибою і картоплею в духовці 45-50 хвилин.
  17. Готовий пиріг остудити до кімнатної температури прямо в формі.
  18. Витягти картопляно-рибний пиріг з форми на плоске блюдо або дошку.
  19. Нарізати пиріг порційними шматочками й подати до столу.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Картопляний пиріг з фаршем

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close