Випічка і ДесертиНесолодка випічка

Заливний пиріг Весняний

Заливний пиріг Весняний готують зі свіжої зелені, якої так багато ранньою весною. Він дуже смачний, ситний і вітамінний. Тісто на такий пиріг не вимагає довгого розмішування, начинка готується довше. Тому з неї й почнемо.

Інгредієнти:

  • Кефір 250 мілілітрів
  • Куряче яйце 5 штук
  • Цибуля зелена 300 грамів
  • Масло вершкове 30 грамів
  • Борошно пшеничне 2 склянки
  • Харчова сіль 1 чайна ложка
  • Сода харчова 0.5 чайної ложки
  • Кунжут 1 столова ложка

Приготування:

  1. Зелену цибулю перебираємо від засохлих або підгнилих пір’їн, ретельно промиваємо в холодній воді. Кладемо на деякий час на паперовий рушник, щоб стекла зайва волога. Потім дрібно нарізаємо ножем. цибулі повинно бути багато, в процесі термічної обробки вона значно зменшиться в обсязі.
  2. На сковорідку кладемо вершкове масло і злегка його розтоплюємо. Додаємо нарізану зелену цибулю й обсмажуємо не більше 3-5 хвилин, щоб цибуля трохи зменшився в обсязі й з нею зручно було працювати.
  3. Три яйця відварюємо близько 7 хвилин, так щоб вони вийшли в круту. Потім охолоджуємо в холодній воді, очищаємо і нарізаємо на невеликі кубики.
  4. Змішуємо яйця й обсмажену цибулю, додаємо трохи солі й ще раз перемішуємо.
  5. Тепер готуємо тісто. Кефір кімнатної температури виливаємо в глибоку миску і додаємо до нього 0,5 чайної ложки соди і сіль. За допомогою віночка трохи збиваємо кефір, щоб сода розійшлася по всій площі. Залишаємо кефір на 7-10 хвилин, поки він не почне пінитися.
  6. Два яйця розбиваємо у високу склянку і збиваємо до утворення піни.
  7. Змішуємо яйця і кефір. Виходить повітряна маса. Окремо просіюємо борошно і поступово вводимо його в основну суміш. У вас може піти більше або менш як двоє склянок борошна, залежить від густоти кефіру і якості самої муки. Тісто має вийти консистенції густої сметани.
  8. У форму для випікання виливаємо 2/3 тіста і потім зверху рівномірно розподіляємо начинку з яєць з цибулею.
  9. Частину, тіста, що залишилася викладаємо поверх начинки. Тісто має накрити всю начинку, я трохи не розрахувала потрібну кількість. Посипаємо для прикраси кунжутом.
  10. Випікайте пиріг у розігрітій до 170 градусів духовці близько 50 хвилин до рум’яності. Пиріг трохи остудити й можна подавати на стіл. Він смачний як в гарячому, так і в холодному вигляді.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Пиріг з грибами на кефірі

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті
1 thought on “Заливний пиріг Весняний”
  1. Спасибі за ваш рецепт. Треба спробувати приготувати. Інгрідієнти прості. Мабуть,буде смачно. Найближчим часом я обов’язково спробую.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close