Випічка і ДесертиКекси та Мафіни

Яблучний кекс з яблуками

Простий кекс з легким ароматом ванілі й фруктами.
Кекс ванільний з яблуками досить простий у приготуванні. Його можна спекти з будь-якими фруктами та навіть з ягодами. У будь-якому випадку кекс виходить смачним і ароматним. Подавати з чаєм, кавою або молоком.

Інгредієнти:

  • Яйця 2 штуки
  • Цукор 80 грамів
  • Ванільний цукор 10 грамів
  • Вершкове масло 100 грамів
  • Сіль за смаком
  • Розпушувач 1.5 чайної ложки
  • Пшеничне борошно 150 грамів
  • Яблука 2 штуки
  • Цукрова пудра за смаком

Приготування:

  1. Яйця збиваємо з сіллю, ванільним цукром. Поступово додаємо цукор, не припиняючи збивання.
  2. Збиваємо до щільної маси. Додаємо розм’якшене масло і збиваємо до однорідності. Всипаємо просіяне з розпушувачем борошно. Замішуємо тісто консистенції густої сметани.
  3. Яблука очищаємо та нарізаємо тонкими скибочками. Тісто виливаємо в підготовлену форму, зверху встановлюємо скибочки яблук щільно один до одного, вдавлюючи їх в тісто.
  4. Випікаємо кекс в розігрітій до 180 градусів духовці 35-40 хвилин до золотистого кольору. Остиглий кекс посипаємо цукровою пудрою.

За бажанням для більш насиченого аромату можна додати трохи кориці.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Заварні шоколадні мафіни зі згущеним молоком

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close