Випічка і ДесертиКекси та Мафіни

Яблучно-шоколадні кекси

Неймовірні шоколадні кекси зі злегка вологою текстурою, внаслідок додавання в тісто тертих яблук, напевно стануть одними з ваших улюблених. Обов’язково спробуйте!

Інгредієнти:

  • Яблука 2-3 штуки (250 грамів)
  • Вершки 80 мілілітрів
  • Масло вершкове 150 грамів
  • Яйця 2 штуки
  • Борошно 200 грамів
  • Какао-порошок 50 г
  • Розпушувач 2 чайні ложки
  • Сіль 1 щіпка
  • Цукор 150 грамів
  • Ванілін 1/4 чайної ложки або ванільний цукор 10 грамів
  • Цукрова пудра (для посипання кексів) 1 столова ложка

Приготування:

  1. У глибокій мисці змішуємо борошно, какао, сіль і розпушувач.
  2. Добре перемішуємо.
  3. В іншу місткість кладемо яйця, цукор, ванілін.
  4. І збиваємо віночком до пишності.
  5. Масло розтоплюємо й охолоджуємо.
  6. Масло додаємо в тісто і ще збиваємо.
  7. Духовку включаємо для розігрівання до 170 градусів.
  8. В декілька заходів додаємо в тісто суміш з сухих інгредієнтів. Добре вимішуємо.
  9. Додаємо вершки. Все добре перемішуємо.
  10. Яблука очищаємо від шкірки й натираємо на крупній тертці.
  11. Додаємо яблука в тісто.
  12. Викладаємо тісто в підготовлені форми для кексів, заповнюючи їх майже до країв. Кекси піднімуться, але не дуже сильно.
  13. Випікаємо шоколадні кекси з яблуками в духовці, попередньо розігрітій до 170 градусів, 30-40 хвилин. Готовність кексів перевіряємо за допомогою дерев’яної шпажки — вона повинна залишитися сухою.
  14. Остиглі яблучно-шоколадні кекси посипаємо цукровою пудрою.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Лимонно-медовий кекс

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close