Випічка і ДесертиКекси та Мафіни

Вишневі мафіни

Мафіни дуже схожі на кекси, особливо своєю формою, але водночас, задумані вони більше як булочки для сніданку. Вважається що їх придумали в Англії, де ще в 11 столітті мафіни випікали з обрізків тіста і годували цією випічкою слуг і робітників. Згодом десерт потрапив на хазяйський стіл, а потім і зовсім іммігрував за океан – в Америку, де початковий рецепт зазнав змін. Сучасні англійські й американський мафіни відрізняються, англійські печуться з дріжджового тіста, в американських же дріжджі відсутні, зате в тісто кладеться розпушувач, як наслідок консистенція виходить абсолютно різною. Ці невеликі мафіни по своїй рецептурі відносяться до останніх. Вони дуже швидко готуються, буквально 30 хвилин і завдяки цьому ідеально підходять для сніданку. Хоча і в інший час дня буде приємно перекусити цими солодкими малюками з приємно збалансованим вишневим смаком і ароматом, і хрусткими горішками.

Інгредієнти:

  • Вершкового масла 60 грамів, кімнатної температури + додатково для змазування форм
  • Коричневого цукру 0,5 стакана
  • Цукру піску 0,5 стакана
  • 2 яєчних жовтки, добре збити
  • Борошна вищого сорту 1 стакан
  • Розпушувача тіста 1/4 чайної ложки
  • Банку коктейльних вишень 280 грамів, процідити, 3 столові ложки соку відкласти
  • 2 яєчних білки, збити до щільної піни
  • Рубаних горіхів пекан 0,5 стакана
  • Цукрова пудра, для посипання
  • Спеціальне обладнання: 2 форми для випічки міні-мафінів

Приготування:

  1. Прогрійте духовку до 205 °C. Змастіть вершковим маслом поглиблення форм для випічки мафінів і відставте їх в сторону.
  2. Збийте до стану крему вершкове масло з коричневим і білим цукром піском. Додайте збиті яєчні жовтки, борошно, розпушувач тіста і 3 столову ложку вишневого соку, ретельно перемішайте. Вмішайте яєчні білки.
  3. На дно кожного поглиблення в формах насипте по 1/4 чайної ложки рубаних горіхів пекан. Зверху покладіть по 2 чайні ложки тіста, в центр тіста покладіть по половинці вишні. Посипте кожен мафін декількома шматочками рубаних горіхів пекан.
  4. Випікайте 10 хвилин, потім витягніть кекси з форм і посипте цукровою пудрою поки вони гарячі.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Апельсиновий кекс з кабачків

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close