Випічка і ДесертиМорозиво і сорбети

Вишневе морозиво на паличці «Черрі попс»

Яскраве листкове морозиво викличе захват і у дітей, і у дорослих. А для його приготування вам не знадобиться спеціальна морожениця – тільки формочки для фруктового льоду і палички. Крім приголомшливого смаку морозиво поєднує в собі кілька контрастних за текстурою шарів: кисло-солодка ягідна начинка, вершкове морозиво на основі сметани й згущеного молока і хрусткий подрібнений мигдаль. Щоб вони не змішалися, кожна частина начинки викладається в формочку тільки після того, як підмерзне попередній шар.

Інгредієнти:

  • Замороженої вишні 340 грамів
  • Цукру 3 столові ложки
  • Свіжовичавленого лимонного соку 1 столова ложка
  • Сметани 3/4 стакана
  • Згущеного молока з цукром 2/3 стакана
  • Мигдалевого екстракту 1/4 чайної ложки
  • Щіпка солі
  • Мигдалю 1/4 стакана

Приготування:

  1. Змішайте в невеликій каструлі вишню, 1/4 стакана води й цукор і на середньому вогні доведіть до кипіння. Варіть, періодично розминаючи ягоди, щоб вийшов сироп зі шматочками вишень, близько 8 хвилин. Дайте охолонути, потім додайте лимонний сік.
  2. Тим часом змішайте в мисці сметану, згущене молоко, мигдальний екстракт і сіль.
  3. Заповніть 6 формочок для фруктового льоду приблизно на чверть вишневою сумішшю. Зітріть паперовим рушником всі краплі з внутрішньої сторони формочок, щоб всі верстви були рівними. Заморозьте, щоб шар просто застиг, приблизно на 30 хвилин.
  4. Повторіть те ж саме зі сметаною сумішшю, заповнюючи форми приблизно наполовину; знову заморозьте. Додайте вишневу суміш, що залишилася і заморозьте, потім зверху викладіть сметанну суміш; вставте дерев’яні палички й заморозьте до повного застигання, ще приблизно на 2 години.
  5. Тим часом розігрійте духовку до 175 °C. Викладіть мигдаль на деко і підсмажте в духовці до золотистого кольору, 7-10 хвилин. Дайте охолонути, потім порубати.
  6. Щоб вивільнити морозиво з форм, ненадовго підставте їх під струмінь гарячої води.
  7. Притисніть мигдаль до нижньої частини морозива.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Яблучний фруктовий лід

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close