Випічка і ДесертиНесолодка випічка

Відкриті пиріжки з фаршем

Дуже люблю м’ясо і випічку, а цей рецепт їх з’єднає! Смачне дріжджове тісто, яке легко приготувати, і ароматна соковита начинка з фаршу! Сьогодні рецепт турецьких пиріжків! Повторюйте на здоров’я!

Інгредієнти:

  • Молоко (тепле) 200 мілілітрів
  • Кефір (кімнатної температури) 200 мілілітрів
  • Яйце 1 штука
  • Олія рослинна 100 мілілітрів
  • Борошно 4,5 склянки (530-580 грамів) + для роботи з тістом
  • Цукор 3 чайні ложки
  • Сіль 1 чайна ложка
  • Дріжджі пресовані 15 грамів або дріжджі сухі 1,5 чайної ложки

Для начинки:

  • Фарш м’ясний (свинячий) 250-300 грамів
  • Цибуля ріпчаста 1 штука
  • Олія рослинна 1 столова ложка
  • Сіль 1 чайна ложка
  • Перець чорний мелений 1 чайна ложка
  • Паприка мелена 1 чайна ложка

Крім того:

  • Жовток (для змащування пиріжків) 1 штука
  • Молоко (для змащування пиріжків) 1 столова ложка
  • Кунжут (для посипання пиріжків) за смаком

Приготування:

  1. Як і практично у всіх рецептах випічки, починаємо з приготування тіста.
  2. Кефір у мене — кімнатної температури, а молоко — тепле (приблизно 38-40 градусів).
  3. Борошно пересипаємо у велику чашку. Робимо в борошні невелике заглиблення. У поглиблення наливаємо кефір і молоко. Додаємо цукор і розкришені (або сухі) дріжджі. Перемішуємо кефір і молоко з цукром і дріжджами. Залишаємо хвилин на 10 в теплому місці для активації дріжджів.
  4. (У мене перевірені дріжджі, тому я це роблю відразу в чашці з борошном, ви можете зробити таку швидку опару в окремому посуді, щоб не зіпсувати всю муку.)
  5. Додаємо яйце, сіль і рослинну олію.
  6. Замішуємо тісто і вимішуємо кілька хвилин. При необхідності додаємо трохи борошна, але не забиваємо тісто (орієнтуйтеся на свою муку). Тісто має бути м’яким і злегка липнути до рук. Потім накриваємо тісто плівкою або кришкою і даємо постояти в теплому місці близько години.
  7. З начинкою — теж все дуже просто. Цибулю очищаємо.
  8. У фарш на крупній тертці натираємо цибулину. Додаємо сіль, мелену паприку, перець (у мене мелений) і рослинну олію.
  9. Ретельно перемішуємо. Залишаємо фарш маринуватися (поки тісто підходить).
  10. Робочу поверхню присипаємо борошном. Тісто розгортаємо в прямокутник товщиною 0,5 см. Використовуючи ролик для піци, розрізаємо тісто на рівні квадрати.
  11. У кожному квадраті заготівлі робимо надрізи з двох протилежних кутів, відступивши від країв приблизно 1 см. Таким чином ми відкриємо два протилежних кута «внутрішнього квадрата», а два інших кута залишаться закритими.
  12. З 2 столових ложок фаршу формуємо подовжену котлетку. Викладаємо котлетку на заготівлю тіста по діагоналі від одного закритого кута до іншого. Так чинимо з усім фаршем і тістом.
  13. Формуючи пиріжки, зліпіть по черзі відкриті кути заготівлі тіста з кутами внутрішнього квадрата.
  14. Включаємо духовку для розігрівання до 180 градусів.
  15. Деко посипаємо борошном. Викладаємо пиріжки на деко. Жовток перемішуємо з молоком.
  16. Перед випічкою змащуємо пиріжки з фаршем жовтком з молоком і посипаємо кунжутом.
  17. Випікаємо відкриті пиріжки з фаршем в духовці 20-25 хвилин.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Пиріжки з картоплею та грибами

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close