Інші солодощіВипічка і Десерти

Вершковий карамельний соус

Карамельні соуси в даний час стають все більш популярними. Їх подають до різного роду десертів і напоїв, використовують у випічці, для змазування коржів тортів. Варіантів карамельного соусу існує багато. Пропонуємо вашій увазі один з рецептів карамельного соусу на основі вершків.

Цей чудовий солодкий соус стане в пригоді вам для подачі до найрізноманітніших страв. З ним дуже смачні млинці, оладки, сирники. Карамельний соус — відмінне доповнення до фруктових салатів, коктейлів, морозива, сирної маси, тортів і тістечок. Їм можна насолодитися на сніданок, намазуючи на свіжу булочку або хрусткий тост. Якщо плануєте заготовляти такий соус взапас на тривалий час, бажано додати в нього лимонну кислоту.

Інгредієнти:

  • Цукор 150 грамів (¾ склянки)
  • Вода 3 столові ложки (45 мл)
  • Жирні вершки 33% 135 грамів
  • Масло вершкове 45 грамів

Приготування:

Для приготування солоної карамелі, слід додати ще й 2-3 щіпки солі (разом з вершковим маслом). Густоту соусу зручно регулювати, додаючи більшу або меншу кількість вершків.

  1. У сотейник або каструлю з товстим дном всипте цукор, додайте воду і перемішайте. Поставте на середній вогонь, дочекайтеся, щоб цукор повністю розчинився (сироп до цього часу вже закипить).
  2. Зробіть максимальний вогонь і дочекайтеся, коли соус почне темніти, набуваючи світло-коричневий (бурштиновий) колір. Не перестарайтеся, доводячи карамель до занадто темного кольору, соус з нею буде гірчити.
  3. Як тільки соус придбає потрібний відтінок, зніміть сотейник або каструлю з вогню і додайте вершки. Деякий час (1-2 хвилини) маса буде вирувати з шипінням, це не повинно вас лякати.
  4. Перемішайте масу кулінарною лопаткою, поки вона не перестане вирувати. Потім додайте вершкове масло і продовжуйте помішувати до повного його розчинення, щоб соус став однорідним.
  5. Остиглий вершковий карамельний соус перекладіть в баночку, закрийте кришкою і поставте в холодильник, де він може зберігатися 1-2 тижні, а то й довше, густіючи в міру застигання.

На замітку

Якщо соус під час зберігання в холодильнику став дуже густим, йому можна надати рідку консистенцію, поставивши баночку на кілька хвилин у гарячу воду.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Полунично-сливовий джем

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close