Ванільні капкейки з ніжним кремом

Якщо ви печете капкейки в перший раз, цей рецепт – то, що вам потрібно. Дуже простий склад з основних інгредієнтів, з якими у вас обов’язково вийдуть смачні й красиві тістечка. Спечіть кекси у формочках і прикрасьте їх шапочками з масляного крему. Вони прекрасні й в такому вигляді. Але ви можете підфарбувати крем харчовими барвниками, і якщо, наприклад, потрібні капкейки в романтичних кольорах для вашого свята, додайте замість молока журавлино-малиновий морс.
Інгредієнти:
Капкейки:
- Вершкового масла 3/4 стакана, кімнатної температури
- Цукру 1,5 стакана
- 5 великих яєць кімнатної температури
- Борошна вищого сорту 2,5 стакана
- Розпушувача тіста 2 чайні ложки
- Солі 1/4 чайної ложки
- Напівобезжиреного молока 1 стакан, кімнатної температури
- Ванільного екстракту 1 столова ложка
Глазур:
- Вершкового масла 3/4 стакана, кімнатної температури
- Цукрової пудри 4-6 стаканів, просіяної
- Напівобезжиреного молока 6 столових ложок, кімнатної температури
- Ванільного екстракту 1,5 чайної ложки
Приготування:
- Розігрійте духовку до 175 ° C і розставте паперові формочки у 2 форми для мафінів.
- Збийте вершкове масло з цукром. Додайте по одному яйцю, добре збиваючи після кожного додавання.
- В окрему миску просійте борошно, розпушувач і сіль. Змішайте молоко з ваніллю. Додайте в вершкове масло по черзі борошняну і молочну суміш, починаючи й закінчуючи борошном і добре збиваючи після кожного додавання.
- Викладіть тісто (краще всього використовувати ложку для морозива) в форми для мафінів, заповнюючи їх на третину, і випікайте близько 18 хвилин, поки тестер, вставлений в центр кексу, не вийде чистим. Остудіть капкейки в формах.
- Приготуйте глазур за допомогою ручного або стаціонарного міксера з насадкою лопаткою: збийте вершкове масло до пишної маси. Додайте 2 стакани цукрової пудри й почніть збивати на низькій швидкості, щоб вмішати, а потім збільште швидкість міксера до максимуму, щоб збити глазур в пухку масу. Вмішайте молоко і ваніль.
- Додайте решту 2 стакани цукрової пудри й збивайте, поступово додаючи більше, поки не вийде пишна глазур пастоподібної консистенції (кількість цукрової пудри буде залежати від м’якості вершкового масла, з яким ви почали працювати). За бажанням розкладіть білу глазур в кілька чаш і підфарбуйте її в різні кольори харчовими барвниками.
- Видавіть або намажте глазур на кожен капкейк і за бажанням посипте декоративним цукром. Залиште глазур застигати протягом години перед подачею капкейків. Капкейки слід зберігати при кімнатній температурі в герметичному контейнері не більше 2 днів.
Тримайте ще цікавий рецепт: Еклери з сирною начинкою