Випічка і ДесертиНесолодка випічка

Цибулевий пиріг з листкового тіста

Сьогодні готую швидкий цибульний пиріг. Тоненьке тісто з хрусткою скоринкою з боків, з м’якою, соковитою й ароматною начинкою точно сподобається навіть тим, хто не дуже любить цибулю. Пиріг готується просто і дуже швидко з мінімуму інгредієнтів.

Інгредієнти:

  • Тісто листкове 200 грамів
  • Цибуля ріпчаста 3 штуки (300 грамів)
  • Бринза 120 грамів
  • Масло рослинне без запаху 2 столові ложки + для змащування пергаменту
  • Масло вершкове 30 грамів
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Чебрець сушений 1 чайна ложка
  • Борошно пшеничне для роботи з тістом
  • Базилік свіжий (для подачі) за бажанням

Приготування:

  1. Готуємо всі необхідні інгредієнти.
  2. Тісто попередньо розморожуємо.
  3. Спочатку готуємо начинку.
  4. Цибулю нарізаємо півкільцями (не дуже тонко).
  5. В суміші рослинної олії (у мене соняшникова) і вершкового масла обсмажуємо цибулю.
  6. Як тільки цибуля зазолотиться, солимо, перчимо і додаємо сухий чебрець.
  7. Цибулевій начинці даємо можливість охолонути, а самі займемося тістом.
  8. Духовку включаємо для розігрівання до 200 градусів.
  9. На присипаному борошном столі розгортаємо тісто в прямокутник розміром приблизно 25-26 см на 19-23 см.
  10. Деко застилаємо пергаментним папером, яке злегка змащуємо олією. Розкачане тісто переносимо на деко.
  11. Цибулю звільняємо від надлишків олії, на якій вона обсмажувалась, і викладаємо на тісто, відступаючи від країв приблизно 1 см.
  12. Бринзу нарізаємо дрібними кубиками (можна розкришити руками).
  13. Подрібнену бринзу викладаємо на цибулю.
  14. Пиріг з листкового тіста з цибулею і бринзою поміщаємо в розігріту до 200 градусів духовку приблизно на 20 хвилин (орієнтуйтеся по своїй духовці).
  15. Подаємо цибульний пиріг, прикрасивши свіжим базиліком.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Пиріг з грибами на кефірі

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close