Випічка і ДесертиЦукерки

Цукерки з вершкової карамелі

Багатий вершковий смак, м’яка консистенція й апетитний теракотовий колір карамелі заслуговують того, щоб про них дізналося більше людей. Тому цукерками можна побалувати рідних і близьких. Щоб сироп не почав кристалізуватися, не потрібно його мішати після вливання води й до моменту додавання масла та вершків, а варити краще, накривши прозорою кришкою. Також щоб уникнути кристалізації можна всипати в цукор 1/2 ч. л винного каменю. Розрізати ласощі на окремі цукерки буде зручніше за допомогою ножа для піци, злегка збризнути олією.

Інгредієнти:

  • Цукру 5 стаканів
  • Води 1 стакан
  • Вершкового масла 6 столових ложок
  • Жирних вершків 1 стакан, по можливості нагрітих

Приготування:

  1. Висипати цукор в чистий сухий сотейник. Влийте воду, намагаючись робити це ближче до краю посуду, щоб уникнути розбризкування кристалів цукру на стінки.
  2. Доведіть до кипіння і варіть на великому вогні, поки маса не придбає бурштиновий колір. Зніміть з плити й дерев’яною ложкою вмішайте масло, а потім вершки. Вилийте в форму розміром 20 на 20 см, застелену добре змащеною маслом фольгою.
  3. Дайте карамелі охолонути й затвердіти. Коли це станеться, розріжте її на квадрати. Оберніть в декоративну прозору плівку. Зберігайте при кімнатній температурі.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Трюфелі з арахісової пасти

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close