Випічка і ДесертиЧізкейки

Тропічний чізкейк манго-маракуя

Чізкейк виходить не дуже солодким, з тропічними нотками манго і легкою кислинкою, яку дає маракуя.

Для приготування чізкейку будемо використовувати пюре маракуї. Воно має досить велику кількість насіння. Якщо ви не хочете щоб ці насіння потрапляли вам на зуб, краще протріть пюре через сито.

Інгредієнти:

Для тіста:

  • Пісочне печиво 300 грамів
  • Вершкове масло 100 грамів

Для основи:

  • Маскарпоне 250 грамів
  • Сирний сир 350 грамів
  • Цукор 5 столових ложок
  • Яйця курячі 5 штук
  • Сметана 100 грамів
  • Ванільний екстракт 1 чайна ложка
  • Пюре маракуї 150 грамів
  • Манго 0,5 штуки

Для желе:

  • Пюре маракуї 100 грамів
  • Цукор 4 столові ложки
  • Желатин 7 грамів
  • Вода 35 мілілітрів

Приготування:

  1. Як завжди починаємо приготування з пісочної основи.
  2. Печиво подрібнити й з’єднати з розтопленим вершковим маслом.
  3. Отриману крихту висипати в роз’ємну форму діаметром 20 сантиметрів і сформувати дно і бортики.
  4. Далі ми можемо піти таким шляхом: запекти основу в духовці при температурі 200 °C близько 15 хвилин. Або ж відправити в холодильник.
    Яка буде різниця? Попередньо пропечена основа виходить більш розсипчаста і суха. Якщо ж основу не пропікати попередньо, а відправити на холод, то вона вийде більш щільною і не стискається під час випічки. На смак це особливо не впливає.
  5. Готуємо сирну начинку.
  6. Всі інгредієнти для сирного шару, крім манго і пюре маракуї з’єднати в чаші кухонного комбайна і збити до гладкості.
  7. Сирна маса повинна вийти гладкою і без єдиної грудочки.
  8. Приблизно третину сирної маси відкласти в миску і додати в неї пюре маракуї.
  9. У форму вилити сирну масу з пюре маракуї.
  10. Потім половинку манго нарізати тонкими скибочками або кубиками й викласти в форму.
  11. Залити сирну масу, що залишилась в форму.
  12. Випікати чізкейк близько години при температурі 150 °C.
  13. Потім дати повністю охолонути й відстоятися в холодильнику мінімум 4 години.
  14. Готуємо желейний шар.
  15. Желатин з’єднати з водою і залишити набухати, а пюре маракуї з’єднати з цукром і прогріти.
  16. У гаряче пюре додати желатин. Розмішати й дати охолонути до кімнатної температури.
  17. Вилити желе на чізкейк і рівномірно розподілити. Дати желейному шару застигнути в холодильнику і можна подавати чізкейк.
  18. Злегка кисленькі нотки маракуї роблять чізкейк незвичайним і смачним.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Кокосовий чізкейк з лаймовим кремом

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close