Випічка і ДесертиКухні світуМексиканськаНесолодка випічка

Тортилья із пшеничного борошна

У класичному виконанні мексиканська тортилья — це дуже тонкий коржик круглої форми з кукурудзяного або пшеничного борошна.

Що таке тортилья і з чим її їдять?

Тортилью подають як хліб до основних страв або використовують в якості основи для начинки. З начинкою тортилья перетворюється в кесаділью, буріто, Фахіта, тако й інші не менш смачні закуски.

Начинка для тортильї може бути найрізноманітнішою, тому поєднується і з м’ясом, і з куркою, і з овочами, і з сиром. Тонкий коржик швидко просочується соусами, стає ще більш піддатливим, легко згортається і приймає необхідну форму.

Якщо традиційно використовувати до тортильї з начинкою спеціальні соуси, то таке блюдо з успіхом може стати прикрасою і святкового столу.

Тісто на пшеничній муці

Тортилью готують як на кукурудзяній, так і на пшеничній муці. Тісто на пшеничній муці виходить пластичним, при розкачуванні не чинить опір. Та й при замісі ніяких складнощів не виникає. Процес приготування тортильї перетворюється в одне задоволення.

Інгредієнти:

  • Борошно пшеничне 230 грамів
  • Масло вершкове 30 грамів
  • Сіль дрібна 1 чайна ложка
  • Вода 160 мілілітрів

Приготування:

  1. Борошно просіваємо в глибоку миску. Додаємо сіль. Добре перемішуємо.
  2. М’яке масло кімнатної температури нарізаємо невеликими шматочками й відправляємо в миску з борошном.
  3. Руками перетираємо масло з борошном в дрібну крихту.
  4. Далі виливаємо в миску гарячу воду. Не окріп!
  5. Спочатку замішуємо тісто ложкою, щоб не обпектися.
  6. Коли маса злегка охолоне, починаємо місити руками.
    Збираємо тісто в один клубочок. Даємо хвилин 30 тісту «відпочити», накривши його харчовою плівкою.
    Тісто ділимо на 6 рівних частин.
  7. Приступаємо до розкочування кожного кругляша. Робочу поверхню зовсім небагато присипаємо борошном. Розкатаний пласт повинен бути дуже-дуже тонким, практично просвічуватися.
  8. Коржі смажаться дуже швидко, тому можна розкачати всі колобки й тільки потім приступати до смаження.
  9. Далі гарненько нагріваємо сковороду і викладаємо на неї корж. Тримаємо тортилью на середньому вогні не більше ніж хвилину.
  10. Коржик готовий, коли його поверхня покривається пузирками, а знизу з’являються плями золотистого кольору.
    Перевертаємо тортилью і підрум’янюємо її з іншого боку.
  11. Готовий корж знімаємо зі сковороди й накриваємо рушником, щоб він залишався м’яким і еластичним.
    Мексиканська тортилья на пшеничній муці готова!
    Тепер можна загорнути улюблену начинку і насолоджуватися смачним мексиканським хлібом.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Пиріжки з листкового тіста з рисом і яйцем в духовці

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close