Випічка і ДесертиТорти

Торт з вишнею і гірким шоколадом

Створення торта не відніме у вас багато часу. Його приготування триватиме не більше 2 годин, але в підсумку ви отримаєте прекрасне святкове блюдо з пікантним поєднанням вишні й гіркого шоколаду. Це один з небагатьох тортів, який дуже подобається чоловікам.

Інгредієнти:

Для бісквіта:

  • Стакан цукру з гіркою
  • 7 яєць
  • Борошна 150 грамів
  • Розпушувач
  • Натурального какао без додавання сухого молока 5 столових ложок
  • Вершкового масла 70 грамів
  • Крохмалю 45 грамів

Для крему:

  • Вершки для збивання або густі домашні вершки 200 грамів
  • Пакетик згущувача вершків або звичайного желатину
  • Цукрової пудри 100 грамів

Для прошарку:

  • Банку коктейльної або свіжої вишні близько 300 грамів
  • Крохмаль 60 грамів
  • Цукру 200 грамів

Для просочення коржів:

  • Цукру 100 грамів
  • Гіркого шоколаду 150 грамів
  • Коньяку 100 грамів
  • Води 150 грамів

Додаткові компоненти, які можна додати в торт за бажанням:

  • Какао-порошку без сухого молока 1 столова ложка
  • Міцної натуральної меленої кави (гуща) 100 грамів
  • Меленого мигдалю 200 грамів
  • Мелених фісташок 200 грамів
  • Обсмаженого з карамеллю волоського горіха 200 грамів
  • Обсмажені пелюстки мигдалю для прикраси
  • Кокосова стружка 1 пакетик

Приготування:

  1. Приготування бісквітної основи. Борошно, какао, крохмаль, розпушувач потрібно ретельно перемішати й просіяти через сито. Збийте охолоджені білки, поступово додаючи цукрову пудру, поки не вийде пружна піна. Додавайте жовтки, потім масу з борошном невеликими частинами, щоб не було грудок і тісто вийшло пишним.
  2. Потім в тісто потрібно додати невелику кількість розтопленого вершкового масла. Тісто викладіть на деко з високими бортами, попередньо змастивши його олією без запаху. Випікати коржі варто протягом 30 хвилин при високій температурі, поки вони не будуть готові. Бісквіт повинен спочатку трохи охолонути, щоб ви змогли витягти його з форми, нічого не пошкодивши. Краще для випікання використовувати форму з великими знімними бортиками.
  3. Підготовка начинки й крему. Якщо ви використовуєте в приготуванні свіжу вишню, акуратно витягніть кісточки, потім додайте в тару трохи цукру і крохмалю і прокип’ятіть її на вогні. Для консервованої вишні ця процедура не потрібна. Тепер потрібно приготувати просочення коржів. Торт вимагає просочення, тоді коржі стануть соковитіше і відтіняють смак вишні й крему. Спочатку потрібно цукор і воду прокип’ятити на вогні до появи карамелізованого аромату. Потім остудити й додати коньяк.
  4. Приступаємо до приготування крему. Класичний торт з вишнею добре поєднується з вершковим кремом без шоколаду. Для цього вершки треба розтерти з цукровою пудрою і додати загущувач. Якщо ви використовуєте замість нього звичайний желатин, його потрібно нагріти, розчинити у воді й влити в крем. Він вийде такий, як на «Пташине молоко».
  5. формування торта. Остиглий бісквіт потрібно розрізати на 3 коржі. Кожен з них просочити просоченням, потім викласти шар крему. Якщо ви готуєте мусовий торт в крем потрібно додати какао, охолодити й збити міксером. Якщо ви вибираєте торт в основі приготування якого лежить класичний рецепт, краще використовувати вершковий крем. Контрастне поєднання вишні, вершкового крему і шоколадних коржів дуже приємно на смак. Крем на просочений корж потрібно викласти кільцями. Між ними кладуть вишню.
  6. Коли ви викладете начинку і покладете торт, в залишок крему потрібно додати невелику кількість розплавленого гіркого шоколаду і будь-які з перерахованих вище горішків. Тоді торт буде виглядати дуже красиво, та й глазур з шоколаду приємно здивує гостей. Зверху на нього можна викласти кокосову стружку, пелюстки мигдалю або цілі горішки. Якщо ви готуєте торт класичний, прикрасити його можна коктейльної вишнею з листочками м’яти.

Смачного!

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close