Випічка і ДесертиТорти

Торт з печива з банановим пудингом

Зазвичай банановий пудинг готують в якості самостійного десерту, але в якості начинки для торта він також відмінно підійде, адже по суті він частково і є заварним кремом. Готувати такий торт не складно, а результат виходить вище всяких похвал – ніжний пудинг, що просочує хрусткі коржі з вафельного печива нікого не залишать байдужим.

Інгредієнти:

Коржі:

  • 3 стиглих бананів
  • Свіжовичавленого лимонного соку 2 чайні ложки
  • Вершкового масла 165 грамів, розм’якшити
  • Цукру 2 стакани
  • 3 великих яйця
  • Ванільного вафельного печива 310 грамів, розкришити
  • Кислого молока або кефіру 1 стакан
  • Екстракту ванілі 2 чайні ложки

Начинка:

  • 2 великих яйця
  • Цукру 1/4 стакана
  • Борошна 1 столова ложка
  • Кукурудзяного крохмалю 1 столова ложка
  • Щіпка солі
  • Молока 1 стакан
  • Екстракту ванілі 1/4 чайної ложки
  • Цукрова пудра, для посипання

Приготування:

  1. Розігрійте духовку до 175 ° С. На дві круглих форми для випічки (діаметром 23 см) розбризкайте антипригарний спрей і злегка посипте їх борошном.
  2. Коржі: в невеликій мисці розімніть банани й вмішайте в них лимонний сік. За допомогою електричного міксера збивайте вершкове масло і цукор до повітряного стану, приблизно протягом 5 хвилин. Додайте яйця, по одному за раз, збиваючи після кожного додавання.
  3. За три заходи додайте ванільне вафельне печиво, і кисле молоко за два заходи, почніть і закінчите печивом. Збийте щоб все змішати, потім додайте роздавлені банани з ваніллю і збивайте до повністю однорідної консистенції.
  4. Рівномірно розподіліть тісто між формами й випікайте близько 1 години, зубочистка, встромлена в центр коржа повинна залишатися чистою. Остудіть в формах протягом 10 хвилин перш ніж викладати на решітку для повного охолодження.
  5. Начинка: відокремте жовток від білка 1 яйця. Білок викиньте. У каструлі віночком перемішайте цукор, борошно, кукурудзяний крохмаль і сіль до повного змішання. Вмішайте яєчний жовток і ціле яйце, що залишились, після чого вмішайте молоко. Варіть на середньому вогні, часто помішуючи і не накриваючи кришкою, поки пудинг не загусне, 5-7 хвилин. Приберіть з вогню і вмішайте ванільний екстракт.
  6. Накрийте пудинг харчовою плівкою розміщуючи її прямо на його поверхні для того щоб не утворювалася корочка. Поставте в холодильник, щоб повністю охолов приблизно на 30 хвилин.
  7. Розподіліть пудинг між коржами. Охолоджувати торт протягом 30 хвилин – 1 години щоб начинка застигла. Прямо перед подачею посипте торт цукровою пудрою.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Шоколадний торт «Блекаут» з ганашем

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close