Випічка і ДесертиКухні світуТортиФранцузька

Торт-морозиво «Бомба»

Бомба – неперевершений літній десерт, родом з Франції, що складається з морозива. Своєю назвою блюдо зобов’язане формі, яка нагадує гарматне ядро. Десерт давно відомий і вже в 1882 році з’являвся в ресторанних меню. Бомба дуже красиво виглядає в розрізі завдяки поєднанню оранжевого, яскравого малинового, а також блідо-рожевого кольорів. Кислуватий смак ягідного сорбета відмінно доповнюється солодкістю мангового, а також вершковими нотками полуничного морозива (можна замінити іншим видом, наприклад, шоколадним).

Інгредієнти:

Торт морозиво:

  • Мангового сорбета 950 мілілітрів, рецепт додається
  • Розм’якшеного малинового сорбета 710 мілілітрів
  • Розм’якшеного полуничного морозива 470 мілілітрів

Манговий сорбет:

  • Цукру 3/4 стакана
  • 5 великих стиглих манго, очищених і без кісточок
  • Свіжовичавленого апельсинового соку 1/4 стакана
  • Солі 1/4 чайної ложки

Приготування:

  1. Заморозьте миску діаметром 20 см. Коли вона стане холодною, помістіть в неї манговий сорбет і притисніть його до стінок. Якщо у вас є миска такої ж форми, але діаметром 16 см (Наприклад, з одного набору), покрийте її харчовою плівкою і втисніть в сорбет, щоб зробити шар більш рівним. Заморожуйте масу протягом 30 хвилин або до затвердіння. Приберіть миску діаметром 16 см.
  2. Розподіліть розм’якшений малиновий сорбет рівним шаром поверх мангового (в цьому допоможе миска з набору діаметром 11 см, загорнута в харчову плівку). Заморозьте ще на 30 хвилин або до затвердіння. Вийміть миску діаметром 11 см.
  3. У кінці викладіть достатню кількість розм’якшеного полуничного морозива, щоб заповнити миску. Заморозьте до затвердіння.
  4. Щоб дістати готове морозиво, занурте миску до країв в теплу воду. Проведіть ножем під стінками, щоб десерт від них відійшов. Потім переверніть догори дном на плоске блюдо. Можливо, вам знадобиться гнучка металева лопатка для проведення по краю миски, щоб дістати десерт.
  5. Заморожуйте торт-морозиво до моменту сервірування. Подавайте, розрізавши на трикутники.
  6. Манговий сорбет. Помістіть цукор і 1/2 стакана води в маленький сотейник і варіть, поки цукор не розчиниться.
  7. Помістіть манго в кухонний комбайн, оснащений сталевим лезом, і збивайте до стану пюре. Має вийти приблизно 5 стаканів манго.
  8. З’єднайте манго з цукровим сиропом, апельсиновим соком, сіллю і поставте в холодильник до охолодження. Заморозьте в морожениці, дотримуючись інструкції виробника (сорбет буде м’яким). Подавайте відразу з виготовлення морозива.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Морозиво в хрустких пластівцях зі смаженими пампушками

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close