Випічка і ДесертиТорти

Торт «Колібрі»

Створений на Ямайці, цей торт, який в південній кухні іноді називається «Доктор Берд», і традиційно готується з бананами, ананасом, горіхами пекан та корицею, з глазур’ю з вершкового сиру, отримав премію як кращий десерт ’78 року. Рецепт передбачає виріб у 2-3 шари, з горіхами пекан або волоськими горіхами, пюре з бананів, ананаса і замороженою глазур’ю з вершкового сиру. Він стає тільки краще приблизно на наступний день після приготування, коли всі смаки повністю об’єднуються.

Інгредієнти:

Торт:

  • Борошна вищого сорту 2 і 3/4 стакана, плюс ще додатково для роботи
  • Подрібненого горіха пекан 1 стакан
  • 3 перестиглих банани, порубаних
  • Дрібно посіченого ананаса 1/2 стакана
  • Меленої кориці 1 чайна ложка
  • Натертого мускатного горіха 1/2 чайної ложки
  • Меленого імбиру 1/2 чайної ложки
  • Соди 1 і 1/4 чайної ложки
  • Солі 1/2 чайної ложки
  • 3 великих яйця, кімнатної температури
  • Цукру 1,75 стакана
  • Рослинної олії 1 стакан
  • Вершкове масло, для змазування

Крем-глазур:

  • 2 упаковки вершкового крем-сиру (по 230 грамів кожна), кімнатної температури
  • Вершкового масла 170 грамів, нарізаного кубиками, кімнатної температури
  • Цукрової пудри 2 стакани
  • Дрібно натертої лимонної цедри 1 столова ложка
  • Ванільного екстракту 1 чайна ложка

Приготування:

  1. Розігрійте духовку до 170° С. Змастіть вершковим маслом 2 круглі форми для випічки тортів діаметром 20 см. Застеліть їх пергаментним папером, який теж змастіть і присипте борошном.
  2. Розподіліть горіхи пекан по листу і запікайте до появи аромату, поки вони не підсмажаться (приблизно 8 хвилин). Дайте їм трохи охолонути, потім крупно порубати. Змішайте з бананами, ананасом і 1/2 стакана борошна в маленькій мисці.
  3. Приготуйте коржі: в іншій мисці віночком змішайте 2 й 1/4 стакана борошна, що залишилось, корицю, мускатний горіх, імбир, соду і сіль. Збийте міксером на високій швидкості в окремій мисці яйця з цукром до білого (5 хвилин). Поступово влийте, продовжуючи збивати, рослинну олію.
  4. Висипати суміш з борошном в збиті яйця, потім акуратно змішайте, щоб вийшло густе тісто.
  5. Вмішайте масу з горіхів і фруктів. Потім перелийте тісто в підготовлені форми.
  6. Випікайте до тих пір, поки коржі не стануть щільними, а зубочистка, вставлена ​​в середину, при перевірці не буде виходити чистою (50-55 хвилин). Остудіть в формах на решітці (25 хвилин), потім виверніть коржі на неї, щоб дати повністю охолонути.
  7. Приготуйте крем-глазур: збийте вершковий крем-сир у великій мисці міксером до пишного стану, потім поступово додайте, продовжуючи збивати, вершкове масло до повного об’єднання. Просійте цукрову пудру над сумішшю. Збийте до однорідності. Додайте лимонну цедру і ванільний екстракт. Збийте до легкої й повітряної консистенції.
  8. Помістіть один корж на тарілку сервірування. Нанесіть зверху приблизно половину глазурі. Потім накрийте другим коржем. Розподіліть глазур, що залишилася зверху і з боків торта, і поставте в холодильник до подачі.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Торт-безе з печива з сирним кремом і полуницею

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close