Випічка і ДесертиТісто

Заварне тісто для вареників (без яєць)

Тісто замішується методом заварювання, тому виходить м’яким і еластичним, не липне до рук.

Цей рецепт заварного тіста стане в нагоді всім тим, хто не вживає яйця — в піст або вегетаріанцям. Вареники виходять з тонкою оболонкою (вона практично напівпрозора). Тісто без яєць дуже слухняне, воно м’якше, ніж звичайне, тому легко розкочується, а вареники легко ліпити.

Інгредієнти:

  • Борошно пшеничне 2 столові ложки
  • Окріп 1 стакан
  • Рослинна олія 2 столові ложки
  • Сіль 0,5 чайної ложки

Приготування:

  1. Борошно просіяти в миску, відразу додати сіль (перемішати). Влити олію (перемішувати!).
  2. Влити стакан крутого окропу. Швидко замісити тісто. Щоб не обпектися, спочатку розмішувати ложкою, а потім руками.
  3. В результаті має вийти м’яке тісто (якщо липне до рук, можна підсипати пару ложок борошна).
  4. Накрити миску рушником і залишити хвилин на 15-20, щоб тісто охололо і «відпочило».
  5. Підсипте робочу поверхню борошном і ще раз вимісити.
  6. Після цього можна приступати до формування: розгортати, вирізати кружки й розкладати начинку. Ліпляться вироби дуже легко, можна зробити зовсім маленькі вареники, як в ресторані, а можна зробити крупніше — кому як більше подобається.
  7. Єдине, про що потрібно пам’ятати, так це прикривати порцію тіста, з якою не працюєте наразі, інакше воно у вас буде підсихати. Варити, як зазвичай, в киплячій підсоленій воді, поки не спливуть — це займає приблизно 2-3 хвилини (залежить від розмірів).

Смачного!

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close