Випічка і ДесертиТісто

Тісто на кефірі для вареників

Багато господинь люблять замішувати тісто на кефірі. Воно незмінно виходить ніжним і м’яким (актуально для будь-якого типу випічки, а не тільки для вареників). Кисломолочний продукт, вступаючи в реакцію з содою, підіймає тісто при варінні, збільшує його в обсязі, утворює пористість, тому вироби стають великими й пишними.

Інгредієнти:

  • Курячі яйця 2 штуки
  • Борошно 700 грамів + 100 грамів для підсипання
  • Кефір 400 грамів
  • Сода 0,5 чайної ложки

Приготування:

  1. У глибоку миску розбити пару великих курячих яєць. Відразу ж додати половинку чайної ложки солі. Ретельно розбити виделкою або віночком.
  2. Влити 400 грамів кефіру (підігрітого до кімнатної температури) і додати приблизно половинку чайної ложки соди. Кефір можете взяти абсолютно будь-який, без застереження на його жирність, але бажано, щоб він був добре кислим, тоді реакція з содою пройде ефективніше й активніше.
  3. Поступово підсипаємо муку, просіяну через дрібне сито. Розмішувати спочатку ложкою, а коли розмішувати буде вже важко, перейти на ручне замішування.
  4. Тісто має вийти щільним, але ні в якому разі не крутим, а м’яким. Не потрібно «забивати» його борошном занадто сильно, інакше оболонка вареників вийде твердою і жорсткою.
  5. Коли тісто буде замішано, округлити, накрити чистим х / б або лляним рушником і відставте в сторону на 15 хвилин, щоб трохи «відпочило».
  6. Ось і все — можна приступити до формування вареників.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Заварне тісто для вареників (без яєць)

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close