Випічка і ДесертиНесолодка випічка

Тарталетки з пісочного тіста

Невисокі пісочні тарталетки для холодних і гарячих закусок, солодкого крему з ягодами й порційних салатів. Тісто смачне, несолодке і не кришиться. Це пісочне тісто можна також використовувати для приготування печива і пісочного пирога.

Інгредієнти:

  • Масло вершкове (розтоплене) 80 грамів
  • Яйце 1 штука
  • Борошно 200 грамів + для роботи з тістом
  • Цукор 1 столова ложка
  • Сіль 0,5 чайної ложки
  • Розпушувач 0,5 чайної ложки

Приготування:

  1. Включаємо духовку і розігріваємо її до 200 градусів.
  2. Готуємо тісто. За допомогою віночка перетираємо яйце з цукром і сіллю.
  3. Додаємо розтоплене вершкове масло. Перемішуємо віночком.
  4. Розпушувач змішуємо з борошном.
  5. Половину борошна додаємо до масляно-яєчної суміші. Перемішуємо віночком.
  6. Додаємо другу частину борошна. Вимішуємо тісто руками.
  7. Розкачуємо тісто в пласт товщиною 0,5-0,6 см. При розкачуванні тісто постійно підпилюємо борошном, навіть якщо воно не липне до качалки й столу. Так тісто не буде розшаровуватися і вийде менш пористим.
  8. Тарталетки робимо двох розмірів. Першу заготівлю для тарталеток вирізаємо за допомогою формочки для фігурного печива діаметром 6 см.
  9. Другу заготівлю, більшого розміру, робимо за допомогою чашки діаметром 9 см.
  10. Краї чашки не такі гострі, як краї металевої формочки, тому під час вирізання знадобиться більше зусиль.
  11. Металеву формочку для кошиків (діаметр дна форми 3-3,5 см) перевертаємо догори дном і накриваємо меншою заготівлею з тіста. Форма виявляється всередині, а тісто зверху. Формуємо тарталетки, злегка притискаючи тісто.
  12. За таким же принципом формуємо великі тарталетки на формочках з діаметром дна 5,5 см. По краях тісто так само придавлюємо пальцями до форми.
  13. Викладаємо формочки з пісочним тістом на деко.
  14. Ставимо в духовку, розігріту до 200 градусів, і випікаємо пісочні тарталетки 15-20 хвилин.
  15. Тарталетки з пісочного тіста готові. Тарталетки більшого розміру чудово підійдуть для холодних закусок або, наприклад, для жульєну. Тарталетки маленького розміру можна використовувати для салатів — порція виходить маленька, відразу з’їдається. При відкушуванні салат з тарталеток не висипається. Дуже зручно.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Пісочне тісто

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (1 оцінок, середнє: 5,00 з 5)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close