Випічка і ДесертиДесерти

Тарталетки з абрикосами й малиною

Ці тарталетки готуються за п’ять хвилин, а виглядають так, ніби їх привезли з паризької кондитерської.

Кошики з шаруватого тіста філо наповнюються рікотою і прикрашаються малиною і курагою, ввареній в абрикосовому джемі з додаванням невеликої кількості води. Так курага стає м’якше і приємніше на смак, а соус, в якому вона варилася, ідеально доповнює ніжну рікоту.

Мініатюрні тарталетки розміром на один укус виглядають досить яскраво й ефектно, а їх смак і поєднання текстур хрусткої основи, кремової начинки й соковитих фруктів нікого не залишить байдужим.

Інгредієнти:

  • Абрикосового джему 3 столові ложки
  • Кураги 12 штук
  • Рікоти 1/4 стакана
  • 12 міні-тарталеток з тіста філо
  • Малини 12 ягід

Приготування:

  1. Змішайте в невеликій мисці для СВЧ абрикосовий джем і 3 столові ложки води, додайте курагу. Щільно накрийте миску харчовою плівкою; кінчиком ножа проріжте в центрі плівки невелику щілину, щоб виходила пара.
  2. Варіть в мікрохвильовій печі на максимальній потужності протягом 2 хвилин.
  3. Обережно зніміть плівку (будьте обережні, щоб не обпектися гарячою парою) і остудіть курагу до кімнатної температури, періодично помішуючи, приблизно 20 хвилин.
  4. Покладіть по 1 чайній ложці рікоти в кожну тарталетку з тіста філо. Акуратно притисніть по 1 абрикосу, трохи далі від центру, і покладіть поруч по 1 ягоді малини.
  5. Трохи збризніть соусом, в якому варилася курага. Прикрасьте таким же чином всі тарталетки й подавайте.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Сметанне желе Карнавал

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close