Випічка і ДесертиКекси та МафіниСолодка випічка

Сирний кекс з грушами

Сирна випічка – моя слабкість, але цей рецепт відправляється в «скарбничку фаворитів». Поєднання соковитих груш і сирного тіста робить кекс вологим і пухнастим одночасно. Сирний кекс з грушами й на вигляд, і за смаком виходить шикарним.

Інгредієнти:

  • Груші 3 штуки

Для тіста:

  • Масло вершкове (кімнатної температури) 80 грамів
  • Цукор 100 грамів
  • Сир 9% 150 грамів
  • Яйця 2 штуки
  • Борошно 180 грамів
  • Розпушувач тіста 1 чайна ложка
  • Ванілін 1 щіпка (за смаком)

Для сиропу:

  • Цукор 350 грамів
  • Лимон ½ штуки
  • Вода 2 склянки

Для посипання кексу:

  • Цукрова пудра

Приготування:

  1. У невелику каструлю наливаємо 2 склянки води. Висипаємо 350 грамів цукру. Ставимо на вогонь. Видавлюємо з лимона 3 столові ложки соку. Виливаємо в каструлю. Доводимо до кипіння.
  2. Груші миємо, очищаємо від шкірки. Груші опускаємо в каструлю, доводимо до кипіння, варимо на середньому вогні 15 хвилин. Після варіння викладаємо груші на тарілку, даємо охолонути.
  3. Поки груші варяться, в зручному посуді збиваємо вершкове масло з цукром, що залишився (до пишного стану). Додаємо сир, знову збиваємо. Яйця додаємо по одному, збиваючи кожен раз. Додаємо борошно, розпушувач і дрібку ваніліну. Перемішуємо. Сирне тісто для кексу повинно вийти густим.
  4. Включаємо духовку на температуру 170 градусів.
  5. У зручну форму для кексу перекладаємо сирне тісто. Я використовую силіконову форму. Якщо у вас металева, краще застелити її пергаментом, приклеївши його маслом до стінок форми.
  6. Ложкою робимо в тісті поглиблення, кладемо в них груші. Відправляємо в духовку і випікаємо пиріг з грушами 45-50 хвилин при 170 градусах. Готовність сирного кексу перевіряємо зубочисткою.
  7. Готовий кекс з грушами остудити й посипати цукровою пудрою. Приємного чаювання!

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Вологий кекс

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close