Випічка і ДесертиДесерти

Сирні пончики з солодких сирків

Сирні пончики з солодких ванільних сирків — десерт з дитинства, який багато хто пригадає. Готуються такі пончики дуже швидко, інгредієнтів знадобиться зовсім небагато, і вже через пів години можна насолоджуватися ароматним і смачним сніданком.

Інгредієнти:

  • Сирки солодкі ванільні 4 штуки (400 грамів)
  • Борошно пшеничне 10 столових ложок (200 грамів) + для роботи з тістом
  • Цукор 4 столові ложки (50 грамів)
  • Яйця 2 штуки
  • Сода 1 чайна ложка
  • Олія рослинна (для смаження) 500 мілілітрів

Приготування:

  1. Підготуйте всі інгредієнти. Цукор може і зовсім не знадобитися, адже в сирках він вже міститься.
  2. З’єднайте в глибокій мисці цукор, соду і просіяне борошно.
  3. Вбийте в ту ж миску яйця, перемішайте.
  4. Додайте солодкі ванільні сирки, звільнивши їх від упаковки. Перемішайте всі інгредієнти ложкою.
  5. Замісити м’яке і липке тісто. Намагайтеся не додавати більше борошна, щоб пончики вийшли не щільними, а пухкими й повітряними.
  6. Руки присипте пшеничним борошном і відщепніть від тіста шматочок. Скачайте в долоньках кульку розміром приблизно 2-2,5 см в діаметрі.
  7. Так поступіть з усім тістом, викладаючи сирні кульки на дошку, присипану борошном.
  8. У розігріту рослинну олію опустіть 8-10 сирних кульок. Пончики збільшаться в розмірі приблизно у 2 рази, тому не обсмажуйте відразу всі. Кульки повинні вільно плавати в олії.
  9. Перевертати пончики на іншу сторону не потрібно, вони самі обертаються й обсмажуються з усіх боків.
  10. Для обсмажування кожної партії пончиків потрібно по 4-5 хвилин.
  11. Готові пончики виймайте шумівкою на застелену паперовим рушником тарілку й обсмажуйте наступну порцію.
  12. З вказаної кількості інгредієнтів виходить 50 пончиків.
  13. Подавайте кульки з сирних сирків до чаю, поки вони ще теплі.
  14. Попри те, що м’якуш пончиків ніжна і повітряна, після натискання вони з легкістю відновлюють свою форму.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Сирні кульки

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close