Випічка і ДесертиПечиво

Сирні крекери з волоськими горіхами

Якщо ви любитель незвичайного смаку сирів з блакитною пліснявою, вам обов’язково сподобаються ці крекери. Дрібно розкришений блакитний сир замішується в пісочне тісто, з якого потім скочується поліно, щоб його можна було нарізати на кругле печиво. Додатковий смак йому надають волоські горіхи, в них тісто обвалюється перед нарізкою і випіканням. А щоб поліно з тіста було легко нарізати на рівні частини, його потрібно подовше потримати в холодильнику. Воно там може зберігатися до 4 днів, це дуже зручно, якщо тісто потрібно замісити заздалегідь. Готові крекери можна подавати до вина або на коктейльних вечірках.

Інгредієнти:

  • Вершкового масла кімнатної температури 110 грамів
  • Сиру Стілтон, розкришеного (приблизно 350 грамів з кіркою), кімнатної температури
  • Борошна 1,5 стакана
  • Крупної солі 2 чайні ложки
  • Меленого чорного перцю 1 чайна ложка
  • 1 велике яйце, збите з 1 столовою ложкою води, для змазування
  • Крупно порубаних волоських горіхів 0,5 стакана

Приготування:

  1. У чаші електричного міксера з насадкою лопаткою збийте вершкове масло і сир Стілтон протягом 1 хвилини або до отримання однорідної маси. Зменшивши швидкість міксера до низької, додайте борошно, сіль і перець і змішуйте, поки не вийде розсипчасте грудкувате тісто, близько 1 хвилини. Додайте 1 столову ложку води й перемішайте.
  2. Викладіть тісто на посипану борошном дошку, сформуйте з нього кулю і скачайте поліно завдовжки 30 см. Повністю змастіть поліно яєчною сумішшю. Насипте на обробну дошку волоські горіхи й покатайте по них поліно взад і вперед, злегка притискаючи й розподіляючи їх рівномірно на поверхні тіста. Загорніть в харчову плівку і покладіть в холодильник мінімум на 30 хвилин або на 4 дні.
  3. Тим часом розігрійте духовку до 175 °C.
  4. Наріжте невеликим гострим ножем поліно на скибочки, рівняйте до товщини 1 см і покладіть крекери на деко, застелене пергаментним папером. Випікайте протягом 22 хвилин, поки вони не підрум’яняться. Переверніть деко іншою стороною в середині випікання. Остудіть крекери й подавайте їх кімнатної температури.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Шоколадне печиво з карамеллю і мигдалем

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close