Випічка і ДесертиСолодка випічка

Сирна запіканка з рисом і родзинками

Рецепт сирної запіканки в духовці — проста, смачна і ситна страва для всієї родини. Готуємо цю запіканку з сиру з додаванням рису і родзинок. З варенням, джемом, медом або сметаною — ідеальний сніданок або полуденок!

Сир для приготування запіканки в духовці вибирайте будь-якої жирності (я використовую 5%), тільки не сухий. Рис підійде абсолютно будь-який — мені більше подобається така запіканка зі шліфованим, який добре розварюється. Курячі яйця беріть середнього розміру (близько 50 грамів кожне), а вершкове масло олією краще не замінюйте — нехай у готового блюда буде ніжний вершковий смак.

Кількість цукру залежить від того, наскільки солодку сирну запіканку ви хочете і з чим будете подавати. На мій погляд 80 грамів цілком достатньо, тим більше родзинки пристойно солодкі самі по собі. Якщо сир попався кислий, додайте більше цукру.

Інгредієнти:

  • Сир 400 грамів
  • Вода 2 склянки
  • Рис шліфований 1 склянка
  • Яйця курячі 3 штуки
  • Цукор 80 грамів
  • Ізюм 80 грамів
  • Масло вершкове 30 грамів
  • Цукор ванільний 1 чайна ложка
  • Кухонна сіль 1 щіпка

Приготування:

  1. Один стакан рису добре промиваємо в холодній воді, поки та не стане повністю прозорою (5-7 разів). Закладаємо крупу в каструльку і заливаємо двома склянками холодної води. Ставимо на середній вогонь, доводимо до кипіння, після чого робимо мінімальний вогонь і готуємо рис під кришкою до повного випаровування рідини. Я варю рис близько 17-20 хвилин після закипання.
  2. Тим часом в об’ємну миску кладемо 400 грамів сиру, додаємо 80 грамів цукру, чайну ложку ванільного цукру, дрібку солі й три яйця. При цьому один жовток поки відкладаємо в окрему мисочку — він нам стане в пригоді пізніше для змазування запіканки.
  3. Пробиваємо всі інгредієнти занурювальним блендером, щоб вийшла гладка й однорідна сирна маса. За консистенцією вона абсолютно не густа — як нежирна сметана. Якщо у вас немає занурювального блендера, використовуйте стаціонарний з чашею або протріть сир через сито, а потім все ретельно перемішайте міксером, віночком або вилкою.
  4. 80 грамів родзинок без кісточок промиваємо під холодною водою і відкидаємо на сито.
  5. Якраз зварився рис — вся вода випарувалася, а крупа стала повністю готова.
  6. Перекладаємо варений рис і чисті родзинки до сирної маси.
  7. Перемішуємо ложкою, щоб всі складові рівномірно розподілилися по суміші.
  8. Форму для запікання (у мене квадратна 20х20 см) змащуємо м’яким вершковим маслом (30 грамів).
  9. Перекладаємо заготівлю для сирної запіканки в форму і розрівнюємо.
  10. Залишається змастити її яєчним жовтком, який ми заздалегідь відкладали в мисочку.
  11. Готуємо сирну запіканку з рисом і родзинками в попередньо прогрітій до 180 градусів духовці близько 30 хвилин. У мене газова духовка, нижнє нагрівання, без конвекції. Якщо будете готувати таку запіканку в електродуховці, обов’язково стежте, щоб не згорів верх (якщо включений верхній нагрів).
  12. Подаємо ароматну і дуже смачну сирну запіканку з улюбленим варенням, медом, сметаною. Вона хороша як в теплому вигляді, так і холодна.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Банановий пиріг

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close