Випічка і ДесертиГрецька кухняКухні світуНесолодка випічка

Спанакопіта з грибами та козячим сиром

Спанакопіта – це один з багатьох варіантів грецьких несолодких пирогів («піта»), в якому в якості начинки використовується шпинат («Спанакі»). Смажений часник віддає страві свій апетитний аромат, а козячий сир привносить у смак трохи пікантності. При цьому соковита начинка загорнута в тонкі хрусткі шари тіста філо, які тануть у роті.

Автор рецепта – Майкл Саймон (Michael Symon) – шеф-кухар, ресторатор, телеведучий, кулінарний письменник, власник ресторанів

Час: 45 хвилин
Складність: легко
Порцій: 8

Інгредієнти:

  • Замороженого тіста філо 8 листків, розморозити
  • Оливкової олії 1/4 стакана
  • Подрібненого часнику 2 столові ложки (приблизно 6 зубчиків)
  • Рубленої цибулі-шалот 2 столові ложки
  • Нарізаних кубиками лисичок 2 стакани (приблизно 110 грамів)
  • Свіжого шпинату 4 стакани
  • Козячого сиру 250 грамів
  • Вершкового масла 350 грамів, розтопленого

Приготування:

  1. Розігрійте духовку до 250 ° С. Поставте великий сотейник на середній вогонь. Влийте оливкову олію і розжарити її. Додайте часник, цибулю-шалот, гриби й готуйте, часто помішуючи, до майже повного розм’якшення (приблизно 4 хвилини). Всипте шпинат. Пасеруйте до повного розм’якшення (приблизно 6 хвилин). Перекладіть суміш в миску і вмішайте козячий сир. Посоліть і дайте охолонути.
  2. Викладіть 1 лист тіста Філо. Змастіть його вершковим маслом і складіть навпіл, щоб сформувати прямокутник. Ще раз зробіть те ж саме з цим листом. В результаті має вийти більш вузький прямокутник. Повторюйте все те ж саме з рештою Філо, накриваючи кожен аркуш рушником, щоб вони не висихали.
  3. Викладіть суміш грибів і шпинату на один кінець кожного прямокутника з Філо. Накрийте начинку кутом тіста, щоб вийшов трикутник, і продовжуйте загортати його, складаючи поперемінно під кутом 90 і 45 ° С. Перед кожним згортанням змащуйте вершковим маслом. Перекладіть на застелене пергаментним папером деко і випікайте до золотисто-коричневого кольору (10-15 хвилин).

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Листкові рулетики з червоною рибою

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close