Випічка і ДесертиМорозиво і сорбети

Сорбет з манго

Приготуйте дієтичний низькокалорійний десерт, який складається тільки з манго. Додається лише трохи води, щоб фрукти було легше збити. Для цього сорбета вибирайте дуже стиглі плоди, тоді вам не доведеться додатково додавати цукор, а ласуни можуть скропити його невеликою кількістю меду.

Нарізане на шматочки манго заморожується, а потім подрібнюється в кухонному комбайні до отримання гладкої маси.

Перед подачею збризніть десерт соком лайма для яскравого смаку і посипте смаженими кокосовими пластівцями.

Інгредієнти:

  • Дуже стиглі манго всього 1-1,3 кг
  • Несолодких кокосових пластівців 2 столові ложки
  • 1 невеликий лайм, розрізаний на 4 частини
  • Мед, щоб скропити (за бажанням)

Приготування:

  1. Очистіть манго, наріжте м’якуш навколо кісточки й на шматки приблизно по 1 см (Повинно вийти близько 4 стакани манго).
  2. Розкладіть шматки в один шар на листі, і вільно накрийте поліетиленовою плівкою. Заморозьте манго, поки воно не стане твердим, мінімум на 4 години або на ніч.
  3. Тим часом розігрійте духовку до 175 °C. Розподіліть кокосові пластівці на деку з бортиками й запечіть, поки вони злегка не підрум’яняться, близько 4 хвилин, перемішавши в середині запікання.
  4. Як тільки манго повністю затвердіє в морозильній камері, перекладіть його в кухонний комбайн. Додайте 1/4 – 0,5 стакана гарячої води й подрібніть до однорідної консистенції; за потреби зупиняйте кухонний комбайн і помішуйте манго дерев’яною ложкою або лопаткою. Текстура манго повинна бути схожа на гладкий сорбет (допустимо наявність декількох невеликих шматочків).
  5. Викладіть сорбет в 4 склянки або чашки, кожну порцію збризніть соком чверті лайма, медом, якщо використовуєте його, і посипте підсмаженим кокосом.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Смажене морозиво

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close