Випічка і ДесертиСолодка випічка

Сочники з яблуками

Всі ми знаємо і любимо з дитинства сочники з сиром, а сьогодні я пропоную вам спекти новий варіант — з яблуками. Але не переживайте, зовсім від сиру ми відмовлятися не будемо, просто додамо його в тісто. Щоб зробити яблучну начинку ще ароматнішою, використовуємо мелену корицю.

Випічка — це одне з найприємніших домашніх занять, тому можна покликати й маленьких помічників. Вони зможуть взяти участь в вирізанні тіста формочками й ліплення самих сочників.

Інгредієнти:

Для тіста:

  • Сир 250 грамів
  • Цукор 140 грамів
  • Яйця 3 штуки
  • Вершкове масло 100 грамів
  • Борошно пшеничне 460 грамів
  • Розпушувач 1 чайна ложка
  • Сіль 1 щіпка

Для начинки:

  • Яблука 1 кілограм
  • Вершкове масло 1 столова ложка
  • Цукор 40 грамів
  • Кориця 1 чайна ложка

Додатково:

  • Яйце 1 штука

Приготування:

  1. Яйця злегка збити з цукром і сіллю.
  2. Додати сир і з’єднати до однорідності.
  3. Потім додати розм’якшене вершкове масло, перемішати.
  4. Частинами додати просіяне борошно з розпушувачем.
  5. Замісити не липке тісто і скачати його в кулю. Загорнути в харчову плівку і відправити в холодильник на 1 годину.
  6. Тим часом приготувати начинку. Яблука очистити від шкірки й насіння. Нарізати невеликими кубиками.
  7. На розігрітій сковороді розпустити вершкове масло й обсмажити яблука. В кінці додати цукор і корицю.
  8. Начинку остудити.
  9. Охолоджене тісто розділити на дві частини. Розкачати завтовшки в 5 мм. Вирізати кружальця. На кожен викласти начинку, з’єднати краї й притиснути виделкою. Змастити сочники збитим яйцем.
  10. Деко застелити папером для випічки, викласти сочники на деякій відстані один від одного і помістити в духовку. Випікати в розігрітій до 180 °C духовці протягом 20-25 хвилин.
  11. Готові сочники остудити й подавати присипавши цукровою пудрою.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Морквяний пиріг з горіхами

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close