Випічка і ДесертиТорти

Сметанно-вершковий мусовий торт “Зебра” без випічки

Торт “Зебра” без випічки — смачний, ніжний і ошатний. Він ідеально підійде для тих випадків, коли хочеться смачненького, але духовку включати зовсім не хочеться. На столі такі ласощі виглядають ефектно й апетитно!

Інгредієнти:

Для мусу:

  • Сметана жирністю 20% або натуральний йогурт 400 грамів
  • Згущене молоко 300 грамів
  • Вершки 30-35% 200 мілілітрів
  • Молоко 100 мілілітрів
  • Желатин 20 грамів
  • Какао-порошок 30 грамів
  • Цукор ванільний 15 грамів

Для основи:

  • Печиво пісочне шоколадне 180 грамів
  • Масло вершкове 70 грамів
  • Молоко 1 столова ложка

Приготування:

  1. Підготуйте необхідні інгредієнти. Вершки повинні бути добре охолодженими.
  2. Желатин залийте холодним молоком і залиште набухати.
  3. Приготуйте основу. У чашу блендера викладіть печиво і подрібніть його в крихту.
  4. Розтопити вершкове масло і додайте до крихти печива. Перемішайте.
  5. Влийте молоко і знову перемішайте.
  6. Кулінарне кільце або борт від форми діаметром 18 см вистелити плівкою. Встановіть кільце на блюдо або тарілку. Отриману крихту викладіть в форму й утрамбуйте. Надішліть форму з підготовленою основою в холодильник.
  7. Для крему з’єднайте в мисці сметану і згущене молоко. Перемішайте.
  8. Охолоджені вершки збийте. До піків збивати не потрібно, вершки просто повинні стати повітряними.
  9. Набряклий желатин прогрійте на паровій бані (до кипіння не доводьте!). Перемішайте до повного розчинення желатину.
  10. У желатинову масу додайте кілька столових ложок сметанної маси й ретельно перемішайте.
  11. Постійно помішуючи масу зі сметани й згущеного молока, влийте желатин.
  12. Додайте збиті вершки й ретельно перемішайте.
  13. Отриману масу розділіть на 2 рівні частини.
  14. В одну частину додайте ванільний цукор і перемішайте.
  15. До другої частини додайте какао-порошок і також перемішайте.
  16. Дістаньте з холодильника форму з раніше заготовленою основою.
  17. Порціями (по 2-4 столові ложки), чергуючи ванільний і шоколадний крем, заповніть форму.
  18. Зверху за бажанням за допомогою шпажки зробіть візерунок. Для цього проведіть шпажкою по поверхні торта у напрямку від краю до центру, кожен раз витираючи шпажку серветкою.
  19. Надішліть торт “Зебра” в холодильник для застигання мінімум на 4 години, а можна і на ніч.
  20. Застиглий торт дістаньте з холодильника, акуратно зніміть кільце і видаліть плівку.
  21. Торт “Зебра” без випічки готовий!

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Бісквітний торт “Черепаха” зі сметанним кремом

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close