Випічка і ДесертиДесерти

Сметанне желе Карнавал

Готуємо ніжне і легке сметанне желе Карнавал.

Чудовий десерт Карнавал — ласощі для ласунів. А серед них є і діти, і дорослі.

Щоб десерт виглядав ефектніше, можна трохи поворожити з шоколадом, прикрасивши стіни келихів химерними візерунками. А джем може бути будь-яким, в залежності від вашого уподобання. Все одно буде дуже смачно!

Інгредієнти:

  • Шоколад гіркий 100 грамів
  • Олія соняшникова 1 чайна ложка
  • Сметана 15% 300 грамів
  • Молоко 200 мілілітрів
  • Желатин 10 грамів
  • Пудра цукрова 2 чайні ложки
  • Джем сливовий 4 столові ложки

Приготування:

  1. Желатин залити молоком і залишити до набухання, а потім розпустити на водяній бані, процідити й охолодити до кімнатної температури.
  2. Шоколад розламати на шматочки й додати до нього соняшникову рафіновану олію.
  3. Поставити миску з шоколадом на водяну баню, при помішуванні розпустити до рідкого стану і злегка збити виделкою.
  4. Келихи попередньо охолодити в морозильній камері й вилити в них шоколад. Нахиляючи келихи в різні боки, зробити фігурний малюнок. Келихи поставити в холодильник на 15-20 хвилин.
  5. У сметану всипати цукрову пудру. Суміш добре перемішати.
  6. При інтенсивному помішуванні в сметанну суміш ввести желатин.
  7. В охолоджені келихи з шоколадом вилити сметанну масу і поставити в холодильник приблизно на 1,5-2 години.
  8. Після застигання сметанної маси викласти зверху сливовий джем.
    Сметанне желе Карнавал готове. Можна подавати!

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Пиріг з мигдальним кремом і нектаринами

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close