Випічка і ДесертиСолодка випічка

Скони з журавлиною і лимонною глазур’ю

Спечіть до чаю традиційні англійські скони. Ці булочки досить швидко і просто готуються. Щоб тісто вийшло більш шаруватим, не місіть його сильно, а звертайте та розплющуйте кілька разів, додаючи ягоди журавлини. Після того як вмішаєте всю журавлину, сформуйте з тіста товстий диск і наріжте його на клини, як пиріг. Випікайте трикутні скони в духовці, а як тільки вони охолонуть, полийте глазур’ю з цукрової пудри, розведеною в невеликій кількості лимонного соку. Солодка глазур буде приємно контрастувати з терпкими ягодами в булочках.

Інгредієнти:

Скони:

  • Борошна вищого сорту 2 стакани
  • Цукру 1/4 стакана
  • Розпушувача тіста 1 столова ложка
  • Солі 1/4 чайної ложки
  • Дрібно натертої лимонної цедри 1 столова ложка
  • Холодного вершкового масла 0,5 стакана, нарізаного на дрібні шматочки
  • Вершків для збивання 0,5 стакана
  • Напівобезжиреного молока 1/4 стакана + додатково для змазування
  • 1 велике яйце
  • Ванільного екстракту 1 чайна ложка
  • Свіжої або замороженої журавлини 1 стакан

Глазур:

  • Цукрової пудри 1 стакан, просіяної
  • Лимонного соку 1,5 столової ложки

Приготування:

  1. Розігрійте духовку до 190 ° С і застеліть пергаментним папером.
  2. У велику миску просійте борошно, цукор, розпушувач і сіль. Додайте цедру лимона. Ножем для тіста вмішайте вершкове масло до отримання грубої, грудкуватої суміші з видимими шматочками вершкового масла.
  3. В окремій мисці змішайте віночком вершки, молоко, яйце і ваніль. Перелийте в борошняну суміш і перемішайте, щоб тісто зійшлося в ком. Потім викладіть його на робочу поверхню і замісіть руками. Розплющите тісто і насипте на нього журавлину, потім складіть тісто і знову сплющите його, насипте журавлину, згорніть. І так кілька разів, щоб вмішати всю журавлину.
  4. Сформуйте з тіста диск діаметром приблизно 25 см. Розріжте диск на 8 клинів і покладіть їх на підготовлений лист на відстані декількох сантиметрів один від одного. Змастіть булочки невеликою кількістю молока і випікайте протягом 20-25 хвилин, поки вони не підрум’яняться. Повністю остудіть, перш ніж наносити глазур. Скони найкраще їсти в той же день, коли їх спекли.
  5. Для глазурі, змішайте цукрову пудру з лимонним соком і збризніть глазур’ю на булочки віночком або вилкою. Дайте глазурі застигнути протягом години перед подачею на стіл.

Тримайте ще цікавий рецепт: Сметанний пиріг зі штрейзелем

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close