Випічка і ДесертиТорти

Шоколадний торт з сирним кремом та вишнею

Цей цукерковий торт (Candy Cake) натхненний витонченою коробкою шоколадних цукерок. Вишня і шоколад – приклад класичного, а значить перевіреного часом, поєднання компонентів десерту. Такий десерт безсумнівно залишить найприємніше враження за святковим столом. В його основі шоколадні коржі, тісто для яких за оригінальним рецептом замішується на пахті. Якщо її немає під рукою, то можлива заміна, проте слід врахувати, що пахта має більш ніжний і менш кислий смак в порівнянні зі звичним для нас кефіром або сметаною. Вишневий мус готується за допомогою крем-сиру, або м’якого вершкового сиру, який дуже часто вибирають для кремів і начинок.

Час: 1 година 10 хвилин
Складність: легко
Порцій: 10 – 12

Інгредієнти:

Шоколадний торт:

  • Вершкового масла 110 грамів, розтопленого і злегка охолодженого; додатково для змазування форми
  • Борошна вищого сорту 1 стакан + трохи для присипання дна форми
  • Цукру 1 стакан
  • Какао порошку 1/2 стакана
  • Соди 1 чайна ложка
  • Розпушувача тіста 1/2 чайної ложки
  • Солі 1/2 чайної ложки
  • Кислого молока (або кефіру) 1/2 стакана, кімнатної температури
  • 1 велике яйце кімнатної температури
  • Ванільного екстракту 1 чайна ложка

Сирна начинка з вишнею в сиропі:

  • Вишні в сиропі 1/4 стакана (сироп злити й обсушити ягоди)
  • Вишневого сиропу без ягід 2 столові ложки
  • Желатину 10 грамів
  • Вершкового крем-сиру 110 грамів, кімнатної температури
  • Сметани кімнатної температури 1/2 стакана
  • Цукру 1/4 стакана
  • Солі 1/2 чайної ложки
  • Мигдального екстракту 1/4 чайної ложки

Шоколадна глазур:

  • Темного шоколаду (50 – 60% какао) 250 грамів, дрібно порізаного
  • Жирних вершків 33% 3/4 стакана

Приготування:

  1. Духовку нагрійте до 170 ° С. Дві круглі форми для випічки діаметром 20 см змастіть вершковим маслом і застеліть пергаментним папером. Пергамент також змастіть і присипте борошном, струсіть зайву муку.
  2. У великій мисці змішайте борошно, цукор, какао-порошок, соду, розпушувач тіста і сіль. В іншій мисці змішайте до однорідної консистенції розтоплене масло, кисле молоко, яйце, ваніль і 1/2 стакана води. Додайте рідку суміш до сухої, збийте. Тісто викладіть порівну в форми для випічки, добре розрівнявши поверхню. Випікайте, повертаючи коржі на 180 ° С для рівномірного пропікання, близько 25 хвилин. Готовність перевірте сухою зубочисткою.
  3. Охолодіть бісквіти, не виймаючи з форми, протягом 15 хвилин, викладіть на решітку, щоб повністю остудити. Зніміть пергаментний папір, перевернувши коржі. Залиште до повного охолодження.
  4. Приготуйте вишневу начинку: ягоди вишні розділіть на 4 частини, перекладіть в середню миску і додайте 2 столові ложки вишневого сиропу. У маленькій мисці змішайте желатин з 1 столовою ложкою води й залиште на 5 хвилин розбухати. Желатин, помішуючи, нагрійте в мікрохвильовій печі, поки він повністю не розійдеться, протягом близько 10 сек.
  5. В кухонний комбайн помістіть желатин, вершковий крем-сир, сметану, цукор, сіль і мигдальний екстракт, змішайте до однорідності. Викладіть крем в миску з вишнею і перемішайте. Охолодіть, перевіряючи кожні 5 хвилин ступінь загусання крему, в цілому від 5 до 15 хвилин (крем не повинен загуснути занадто сильно).
  6. Викладіть на блюдо сервування нижній бісквіт, в центр помістіть крем і розподіліть його рівномірним густим шаром. Накрийте другим коржем, підрівняйте і на 1 годину поставте в холодильник.
  7. Приготуйте шоколадний ганаш, поки торт охолоджується. У маленькій каструлі доведіть до кипіння вершки й зніміть з вогню. Додайте шоколад, акуратно струшуючи каструлю для рівномірного розподілу. Дайте постояти 3 хвилини, щоб шоколад розчинився. Збийте глазур до однорідності, після чого охолодіть до загустіння 15-20 хвилин. Не давайте застигнути занадто сильно, повинна вийти консистенція майонезу.
  8. Ще раз перемішайте глазур і полийте торт зверху, добре розподіливши її по поверхні та з боків. Торт поставте в холодильник до застигання глазурі мінімум на 2 години (або залиште на ніч).

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Торт «Цвіркун»

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close