Випічка і ДесертиТорти

Шоколадний торт з сирно-сметанним кремом

Рецепт домашнього бісквітного торта з сирним кремом для затишного сімейного чаювання.

Інгредієнти:

Для тіста:

  • Молоко згущене 400 грамів
  • Яйця 2 штуки
  • Какао-порошок 2 столові ложки
  • Борошно 1 стакан (130 грамів)
  • Сода 0,5 чайної ложки
  • Сіль щіпка

Для крему:

  • Сир 9% 250 грамів
  • Сметана жирністю 20% 4 столові ложки (100 грамів)
  • Ванілін щіпка
  • Цукрова пудра 4-5 столових ложок

Для глазурі:

  • Шоколад чорний (або молочний) 100 грамів
  • Вершки жирністю 15% (або молоко) 50 мілілітрів
  • Ядра волоських горіхів мелені 3-4 столові ложки
  • Масло вершкове 2 чайні ложки (для змащування форми)
  • Борошно — для обсипання форми 1 столова ложка
  • Сироп будь-який (або джем) для просочення коржа 150 грамів

Приготування:

  1. До яєць, розбитих в миску, всипати дрібку солі.
  2. Збити яйця міксером у пишну піну близько 5 хвилин, додати згущене молоко, швидко збити.
  3. Додати просіяне борошно і соду, всипати какао-порошок. Міксером перемішати суміш до однорідності.
  4. Бісквітне тісто за своєю консистенцією вийде схожим на сметану середньої густини.
  5. Форму застелити пергаментом або змастити вершковим маслом і обсипати борошном. Вилити бісквітне тісто, розрівняти.
  6. Пекти корж в розігрітій до 170-180 градусів духовці 20 -25 хвилин. Дати коржу повністю охолонути.
  7. У сир додати сметану, ванільний цукор і всипати цукрову пудру.
  8. Збити крем зі сметани й сиру до однорідності занурювальним блендером.
  9. Розрізати корж на 2 частини й просочити будь-яким сиропом (або змастити рідким джемом). Я просочувала корж полуничним джемом.
  10. Нижній корж змастити сирно-сметанним кремом.
  11. На нього викласти другу частину коржа і зверху також змастити кремом. Торт помістити в холодильник на 20 хвилин.
  12. Розтопити шоколад з вершками на водяній бані.
  13. Добре перемішати.
  14. Дати глазурі охолонути до теплого стану і полити нею тортик.
  15. Горіхи подрібнити за допомогою качалки.
  16. Посипати торт горіхами.
  17. Охолодити в холодильнику хвилин 15-20 і можна подавати, розрізавши торт на частини.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Торт “Наполеон” з заварним кремом

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close