Випічка і ДесертиТорти

Шоколадний торт з шоколадним кремом

Шоколадний торт з шоколадним кремом і апельсиновим просоченням. Дуже смачно! Для святкового столу я роблю такий торт з двох коржів.

Інгредієнти:

Для тіста:

  • Яйця середнього розміру 2 штуки
  • Цукор 160 грамів
  • Сметана 300 грамів
  • Борошно 180 грамів
  • Какао-порошок 40 грамів
  • Розпушувач 2 чайні ложки

Для просочення:

  • Сік 200 мілілітрів
  • Вода 100 мілілітрів
  • Цукор 3 столові ложки

Для шоколадного крему:

  • Шоколад чорний гіркий 150 грамів
  • Масло вершкове 50 грамів
  • Сметана 150 грамів
  • Цукрова пудра 8 столових ложок
  • Сіль 1/3 чайної ложки

Для прикраси (за бажанням):

  • Шоколад чорний гіркий 30 грамів
  • Апельсин 3 скибочки

Приготування:

  1. У високій мисці міксером збиваємо яйця з цукром (3-4 хвилини).
  2. Додаємо сметану і розпушувач. Поступово всипаємо борошно, перемішуючи міксером до однорідності.
  3. Додаємо в тісто какао. Какао — найважливіший інгредієнт, саме він додасть коржу шоколадний смак.
  4. Знову перемішуємо міксером до однорідного стану.
  5. Дно форми для випічки (у мене діаметром 24 см) застилаємо пергаментом.
  6. Виливаємо тісто в форму.
  7. Ставимо форму з тістом в холодну або теплу духовку, тоді корж буде підійматися більш рівномірно. Випікаємо 40-50 хвилин при температурі 180 °C.
  8. Для просочення робимо апельсиновий сироп.
  9. З апельсинів вичавлюємо сік.
  10. У сотейнику з’єднуємо віджатий апельсиновий сік, воду і цукор.
  11. Варимо сироп на повільному вогні 20-30 хвилин. І охолоджуємо.
  12. Готуємо шоколадний крем.
  13. Чорний гіркий шоколад з високим вмістом какао і вершкове масло розтоплюємо на водяній бані.
  14. У глибоку миску виливаємо сметану, всипаємо цукрову пудру і сіль.
  15. Додаємо в миску розтоплену шоколадно-масляну суміш.
  16. Перемішуємо міксером до однорідності. Крем готовий.
  17. Корж охолоджуємо, виймаємо з форми.
  18. Розрізаємо корж уздовж на дві частини.
  19. Поливаємо нижню частину коржа апельсиновим сиропом.
  20. Змащуємо кремом.
  21. Накриваємо другою частиною коржа зрізом вгору. Знову поливаємо апельсиновим сиропом і змащуємо кремом.
  22. Декоруємо шоколадний торт на свій розсуд. В даному випадку — крупно рубаний чорний шоколад і скибочки апельсина.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Ванільний бісквіт

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close